Hlavní obsah

Liberec by se mohl vrátit do poháru UEFA

S vyřazením Feyenoordu Rotterdam z jarních bojů v Poháru UEFA se otevřela šance pro úřadující české šampiony z Liberce. Ti by mohli nizozemský klub ve druhém kole soutěže nahradit a utkat se s Tottenhamem Hotspur. Liberec sice na podzim neprošel ze základní skupiny, ale nyní živí naději, že by mohl jako nejlepší z vyřazených mužstev Feyenoord nahradit.

Článek

Na návrat ale myslí i polský Krakov, který skončil ve skupině E hned za nizozemským týmem. Možné také je, že Tottenham postoupí do další fáze bez boje. Právě třetí varianta je podle generálního sekretáře ČMFS Petra Fouska nejreálnější, UEFA by měla v této kauze rozhodnout dnes, nebo v úterý. Celou věc navíc ještě zřejmě zkomplikuje skutečnost, že se vedení Feyenoordu proti vyřazení ze soutěže odvolá k dozorčímu tribunálu v Lausanne.

"Pokud se ale trest potvrdí, pak je třeba řešit, kdo Feyenoord nahradí. A pořád je nejpravděpodobnější, že Tottenham postoupí bez boje," uvedl Fousek po dnešním zasedání Ligového shromáždění v Praze.

Liberecký klub ale možnost vrátit se na pohárovou scénu mimořádně zajímá. "Nevíme teď sice nic bližšího a netušíme, jakou máme šanci, ale pověřili jsme náš svaz, aby zjistil možnosti, jestli náš návrat připadá v úvahu. Pohár UEFA bychom si na jaře samozřejmě zahráli velmi rádi," uvedl pro ČTK tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa.

Pokud by Liberec opravdu místo Feyenoordu v pavouku zaujal, museli by liberečtí trenéři úplně předělat plán zimní přípravy. Původně totiž počítali s tím, že tým vstoupí do jarních zápasů až 10. března v nejvyšší soutěži, úvodní zápasy 3. kola Poháru UEFA se ale hrají už 14. února, tedy téměř o měsíc dříve.

UEFA vyřadila Feyenoord z Poháru UEFA v pátek. Nizozemský klub doplatil na výtržnosti fanoušků během utkání 30. listopadu ve francouzském Nancy.

Reklama

Související témata: