Hlavní obsah

Dva Češi figurují v ideální sestavě Evropské ligy, Škoda do ní poslal i gólmana soupeře

Praha

Výkony českých týmů ve čtvrtečních duelech Evropské ligy nezůstaly bez mezinárodní odezvy. Plzeňský stoper Luděk Pernica a krajní obránce sešívaných Vladimír Coufal se dostali do oficiální ideální jedenáctky týdne podle UEFA. Hrdina Viktorie navíc kandiduje i na hráče týdne. Soupeře má zvučné, Rosse Barkleyho z Chelsea, Rubéna Sobrina z Valencie a José Callejóna z Neapole.

Plzeň našla spasitele. Nečekaným střelcem se stal Luděk PernicaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jako stoper nasázel dva góly a zařídil vítězný obrat v úvodním duelu s Dinamem Záhřeb (2:1). Není divu, že se hrdina Plzně zařadil mezi hvězdy čtvrtečního večera.

„Petr Švancara by řekl, že slepý holub našel zrno," usmívá se spokojený Luděk Pernica.

Také sešívaní mají v jedenáctce svého zástupce. Neúnavného Vladimíra Coufala, který v duelu s Genkem (0:0) znovu až do samého koce piloval lajnu a podporoval ofenzivu.

„Běžecky vypadal velice dobře. Vláďa svým klasickým způsobem utahal hráče a byl schopný dostat se do dvou nebo tří centrů z pravé centry," chválí svého stachanovce trenér Jindřich Trpišovský.

V sestavě kola figuruje také Vukovic, brankář Genku. Jeho de facto nominoval Milan Škoda, kapitán Slavie, který z něj neproměněním velkého počtu šancí také udělal hrdinu.

Reklama

Související témata: