Hlavní obsah

Messi dal Slavii recept na Sevillu. Teď už jen přenést ho na hřiště, culí se Trpišovský

Praha

Dokážeme se vyrovnat Lionelu Messimu? Ve fotbale není moc těžších výzev. A sešívaní přesně před takovou stojí. V osmifinále Evropské ligy narazí pražská Slavia na Sevillu, kterou svým hattrickem o víkendu ve španělské lize vyřídil právě božský Argentinec. „Messi nám ukázal recept. Teď ho musíme už jen aplikovat a přenést na hřiště,“ usmívá se trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Barcelonský Lionel Messi si podmanil stadion, na němž brzy vyběhne i Slavia.

Článek

Ví se o něm, že za týden shlédne desítky zápasů. Dokáže je studovat dlouho do noci, ani ve chvílích volna se od obrazovky neodtrhne. Duel Sevilly s Barcelonou si pochopitelně nenechal uniknout.

„Skvělý fotbal od obou. Šest gólů. Sevilla vedla 2:1, hrála výborně, pak zase rozhodl takový hráč," obdivuje Messiho trenér Jindřich Trpišovský.

Hattrick Lionela Messiho do Vaclíkovy brankyVideo: DIGI Sport

Příštího pohárového soupeře začal mimoděk analyzovat již v předstihu. „Na soustředění ve Španělsku jsme skoro každý den sledovali jejich ligu. Sevillu jsme viděli hrát dvakrát v poháru s Barcelonou, některé hráče znám. Nastupují v rozestavení 3-5-2, jsou skvělí v kombinaci s míčem. Navas či Ben Yedder jsou skvělí hráči na úrovni právě Barcelony, dokážou se jí vyrovnat," líčí kouč.

Budeme nepříjemní, slibuje kouč

Porovnání s takovým týmem ho samozřejmě láká.

„Jsem přesvědčen, že jim roli favorita ztížíme. Pokusíme se jim vnutit náš styl hry a budeme nepříjemní. Jsou sedmí v evropské tabulce klubů. Stačí se podívat, kterých šest je před nimi (Real Madrid, Bayern, Barcelona, Atlético, Juventus a PSG - pozn. red.). Konečně jsme dostali velký tým, který jsme si přáli. Musíme ukázat, že se s nimi dokážeme rovnat," přeje si.

Sestřih utkání 25. kola La Ligy Sevilla - BarcelonaVideo: DIGI Sport

Magnetem je také Tomáš Vaclík v brance soupeře. Pro realizační tým Slavie je gólman české reprezentace starý známý.

„Náš trenér brankářů Štěpán Kolář s ním chytal na Žižkově. Dokonce říká, že ho tam vychoval. Tak doufám, že ne úplně dokonale, abychom měli nějakou šanci," uculuje se Trpišovský.

Reklama