Hlavní obsah

Sevillu už sešívaní nevyřadí, míní bookmakeři i sázkaři

Praha

Sešívaní stojí proti velkému favoritovi. Fotbalisté Slavie se ve čtvrtek představí v osmifinále Evropské ligy na horké španělské půdě. FC Sevilla v brance s českým reprezentačním gólmanem Tomášem Vaclíkem v prvním kole vyřazovací části v pohodě přehrála Lazio Řím, v lize však z posledních deseti duelů naplno bodovala jedinkrát. Sevilla je každopádně s kurzem 1,23:1 jasným favoritem na postup a o konci sešívaných v pohárové Evropě je přesvědčeno i 95 % českých sázkařů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Slavie Praha před zápasem s Genkem.

Článek

Karty před úvodním duelem jsou jasně rozdané. Domácí Sevilla velký favorit, hostující Slavia outsider. Rozhodně půjde o nejsázenější zápas čtvrtečního programu Evropské ligy.

„Za prvé je ve hře český klub, což vždy sázkaře láká, a za druhé je jasně daný favorit - outsider," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Rozdíl mezi oběma kluby lze ukázat také na kurzech na vítěze zápasu a celé Evropské ligy. Zatímco triumf Slavie na hřišti v Seville je ohodnocen vysokým kurzem 8,56:1, možnost, že Sevilla vyhraje celou EL, má kurz „jen" 6,5:1 (kurz na celkové vítězství Slavie v EL je 100:1).

Zkušený tým nic nepodcení

„Slavia aktuálně produkuje velmi slušný komplexní fotbal, kterým zaskočila i favorizovaný Genk. Rychlým, důrazným a fyzicky náročným stylem sešívaní svého belgického soupeře zejména v odvetě dokonale rozložili, Sevilla ale na něco podobného bude připravena," varuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Španělský klub má v domácí soutěži dílčí potíže, což by se ale nemělo zásadně projevit. Sevilla Evropskou ligu vyhrála hned pětkrát, z toho třikrát za posledních pět let. Trenér Pablo Machín dostal od vedení nůž na krk, jeho zkušený tým nic nepodcení a v domácím prostředí by mohl zvítězit i vícebrankovým rozdílem," míní Hanák.

Postoupí Slavia do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 33225 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen