Hlavní obsah

Dostáváme šílené góly, nesmyslné, posteskl si Vaclík. Vulgarismy jej z míry nevyvedly

Praha

Zničený ze čtyř inkasovaných gólů a vyřazení z Evropské ligy opouštěl stadion v Edenu brankář Sevilly Tomáš Vaclík. Španělský tým jako pětinásobný vítěz soutěže byl v osmifinálové konfrontaci se Slavií jasným favoritem, ale úlohu nezvládl. Pražané doma vyhráli 4:3 v prodloužení a v součtu s remízou 2:2 z úvodního duelu slavili senzační postup, zatímco český gólman ve službách španělského klubu se spoluhráči prožívali zklamání. "Obrovské. Nikdo si nepřipouštěl, že bychom měli vypadnout," vykládal Vaclík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík diriguje obranu Sevilly

Článek
Fotogalerie

Když se bezprostředně po odvetném zápase osmifinále ohlédnete, proč Sevilla po konfrontaci se Slavií v Evropské lize končí?

Už před úvodním duelem jsem tvrdil, že klíčem je zápas u nás ve Španělsku. Bohužel jsem měl pravdu. Slavii výsledek 2:2 hodně nahrál. Můžeme se bavit o tom, že jsme doma vstřelili dva góly, při nich byl odmávaný ofsajd... Ale i tak jsme dokázali pětkrát překonat brankáře Slavie. Jenže když šestkrát inkasujeme... To je obrovské číslo.

Sevillu vyřadil gól Traorého. Je to pro mě nejvíc, raduje se slávistický záložníkVideo: Sport.cz

Překvapila Slavia výkonem vaše spoluhráče? Mohlo určitou roli hrát i podcenění?

Slavia nás nepřekvapila. Hrála, co jsme očekávali. Třeba před odvetou jsme věděli, že si budou chtít pomoci standardními situacemi. A z první inkasujeme. Pak vedeme v prodloužení a jsme nahoře o dva góly. Jenže je v rozmezí sedmnácti minut inkasujeme. Měli jsme postoupit a místo toho jedeme domů zklamaní.

Vedení klubu i celý tým nijak neskrýval, že cílem Sevilly je vítězství v Evropské lize. Co tedy znamená vyřazení v osmifinále?

Letošní kalendářní rok se vyvíjí šíleně. Dostáváme spoustu branek, nevyhráváme zápasy a venku jen prohráváme. Od ledna se to na nás přilepilo. Myslíme, že jeden zápas by mohl situaci otočit. Třeba po postupu přes Lazio v Evropské lize jsme si říkali, že jsme z nejhoršího venku. Pak s Levante vyhrajeme o pět gólů, stejný příděl dáme i San Sebastianu. Jenže dostáváme šílené góly, nesmyslné. Nevím, co si myslet. Cílem pro sezonu je vybojovat Ligu mistrů, což nepůjde z Evropské ligy, tudíž musíme skončit čtvrtí ve španělské nejvyšší soutěži.

Trenér Jindřich Trpišovský byl po vítězné gólu hodně zadýchanýVideo: Sport.cz

V úvodním osmifinálovém duelu jste se zranil a musel střídat, během víkendu jste pak vynechal ligové utkání se San Sebastianem. Jak jste se při návratu na trávník v Edenu cítil?

Celkem dobře. Ještě mě zranění trošku omezuje, ale na zápas jsem byl nachystaný a na můj výkon to nemělo vliv.

Vyčítáte si některý z inkasovaných gólů?

První padl ze standardky, kterou sehrála Slavia skvěle. Škoda, jenž míče vracel na malé vápno, byl úplně sám. Druhý jsme dostali z penalty, třetí byl po tečované střele, čtvrtý rovněž. Prvotní pocit je, že s trochou štěstí bych něco chytil. Ale nechci se vymlouvat na smůlu.

Co se dělo v šatně Slavie po zápase? Takový pokřik dlouho nepamatuji, říká Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

Jak jste ze své pozice viděl čtvrtou branku Slavie, která rozhodla o vašem vyřazení?

Jarda Zmrhal zahrával přímý kop, balon se k němu odrazil zpět. Snažil se míč prostrčit do pokutového území, nám se nepovedlo odkopnout. Olayinka dal přihrávku s chladnou hlavou pod sebe na Traorého, jehož střela mi prošla pod rukou, ale trošku jsem balon tečoval. A jak byl roztočený, tak Kjaerovi přeskočil nohu. Situace jasně demonstrovalo, jak se celý zápas vyvíjel. Vždyť i při třetí brance v naší síti šel míč velmi pravděpodobně mimo, ale Kjaer jej tečoval a balon tak zapadl přesně za tyč.

Byl jste zaskočený reakcemi publika, které vás opakovaně hrubě vulgárně uráželo?

Já s tím počítal. Prožil jsem si v Edenu svoje, když jsem jezdil na stadion k zápasům se Spartou. A že se to stane i při angažmá v Seville? Beru situaci tak, že to k zápasům na Slavii patří.

Slávisté si užívají, jak senzačně vyřadili v Evropské lize SevilluVideo: Sport.cz

Jsou v tom zajedno. Koho si Slavia přeje pro čtvrtfinále Evropské ligy?Video: Sport.cz

Reklama