Hlavní obsah

Slávisté bodují v Evropské lize. V nominaci na nejlepšího hráče týdne je i Souček, zářil i Ngadeu

Euforie ve Vršovicích nebere konce. Slávisté ve čtvrtek senzačně vyřadili španělskou Sevillu poté, co v domácí odvetě porazili Španěly 4:3 v prodloužení, a zahrají si čtvrtfinále Evropské ligy. Mezi nejlepší hráče uplynulého hracího dne byl nominován Tomáš Souček. Do ideální sestavy týdne pak pronikli hned dva borci v sešívaném dresu. Kromě Součka to dokázal i Michael Ngadeu. V ideální sestavě jsou pak tři hráči Chelsea, která vyzve Pražany ve čtvrtfinále.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Tomáš Souček a Miroslav Stoch ze Slavie se radují z druhého gólu.

Článek

Jedním z hráčů, který bezpochyby snese přísná evropská měřítka, je v současné době defenzivní záložník Tomáš Souček. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Slavie se zejména v posledním roce dere výkonnostně stále výš a odborníci i fanoušci si toho nemohou nevšimnout.

Po čtvrtku se dokonce Souček ocitl ve výběru čtyř nejlepších hráčů Evropské ligy. Dostal se tak do vybrané společnosti, vždyť spolu s ním jsou v nominaci tři hvězdní útočníci: Olivier Giroud z Chelsea, Pierre Aubameyang z Arsenalu, který se řadí mezi nejlepší střelce Premier League, a Jonas z lisabonské Benfiky.

Čeští fotbalisté se mezi nejlepšími neocitají poprvé za poslední dobu. Nedávno byl v ideální jedenáctce hned dvakrát slávista Vladimír Coufal, jednou se v ní „potkal" i s Luďkem Pernicou z plzeňské Viktorie, který se po dvou gólech vstřelených do sítě Dinama Záhřeb probojoval i mezi nejlepší čtveřici týdne. Stejně jako nyní Souček.

Ideální sestava odvetných zápasů osmifinále EL podle UEFA
Odisseas Vlachodimos (Benfica) - Marcos Alonso (Chelsea), Ferro (Benfica), Michael Ngadeu (Slavia), Alex Grimaldo (Benfica) - Ainsley Maitland-Niles (Arsenal), Pizzi (Benfica), Tomáš Souček (Slavia) - Callum Hudson-Odoi (Chelsea) - Oliver Giroud (Chelsea), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal).

Reklama