Hlavní obsah

Další trest za chování fanoušků v Evropské lize! Tentokrát UEFA zavřela celý stadion

Praha

UEFA opět rozdávala tresty za chování fanoušků. Tentokrát za své příznivce bude pykat Dinamo Záhřeb. Na rozdíl od pražské Slavie, které UEFA uzavřela „pouze“ část Tribuny Sever, ale Záhřebu zavřela rovnou celý stadion, a to kvůli rasistickým projevům fanoušků.

Foto: Sport.cz

Tvrdé jádro fanoušků Dinama Záhřeb to jsou pořádně ostří hoši, kteří často zaměstnávají policii (ilustrační foto).

Článek

Dinamo, které v jarní fázi Evropské ligy postoupilo přes plzeňskou Viktorii, už v soutěži není, vyřadila ho lisabonská Benfica. Trest, který UEFA udělila kvůli rasistickému chování fanoušků během zápasu Evropské ligy právě proti portugalskému klubu, si tedy pravděpodobně odpyká v červenci při předkole Ligy mistrů.

Kromě zavřeného stadionu navíc musí Dinamo zaplatit pokutu, která podle ČTK činí 67 000 eur, tedy asi 1,7 milionu korun. Pro Záhřeb to přitom není první pokuta. Už po zápase s Plzní musel klub kvůli výtržnostem fanoušků zaplatit 33 000 eur.

Jak je na tom Slavia?

České fanoušky v čele s majiteli permanentních vstupenek na Tribunu Sever ale nyní zajímá spíše to, zda a jak se Slavii povede vyřešit situaci týkající se rozhodnutí o částečném uzavření jedné ze svých tribun. Zástupci vršovického klubu nyní informovali, že se proti trestu nebudou odvolávat.

Utkání s Chelsea se hraje příští čtvrtek a stadion je kompletně vyprodaný. Veškeré vstupenky vykoupili permanentkáři, do volného prodeje lístky vůbec nešly.

Reklama