Hlavní obsah

Mistr světa má na mušce sešívané. Slavii bere nejlepší střelec Evropské ligy vážně

Praha

Pánové, kdo je tady nejlepší kanonýr? Přece já! Tabulku střelců Evropské ligy vede s devíti góly Olivier Giroud a francouzský mistr světa teď má namířeno na fotbalisty pražské Slavie. Sešívaní si po vyřazení Sevilly troufají ve čtvrtfinále na další senzaci, na pohárovou oporu Blues si však budou muset dávat obzvlášť velký pozor. Dynamo Kyjev naposledy Giroud vyřídil hattrickem.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Slávisti, dejte si na mě pozor...! Olivier Giroud z Chelsea je aktuálně nejlepším střelcem Evropské ligy.

Článek

Paradox, jaký bitva na více scénách občas přináší. V Chelsea plní roli útočníka číslo dvě za Gonzalem Higuaínem, jenže v pohárech hraje pravidelně a je nejlepším střelcem letošního ročníku Evropské ligy. Olivier Giroud nasázel v devíti startech stejný počet branek.

„Hodně gólů jsem dal prvním dotykem. Myslím, že jsem celkem efektivní, v zakončení si věřím. Říká se o mně, že jsem útočník do vápna. Sklepávám míče spoluhráčům, jsem zvyklý operovat na malém prostoru," líčí kanonýr v poslední vydání televizního Magazínu Evropské ligy.

Na loňském mistrovství světa v Rusku sice gól nedal, svůj díl na cestě za titulem ovšem Francii odvedl.

Způsob zakončení si nevybírá

Giroud je výborný hlavičkář, zkáza hrozí i z obou jeho kopaček. A je mu jedno, kterou nohou zakončí. „Hattrick proti Kyjevu byl vlastně klasický. Po jednom gólu jsem dal hlavou, pravačkou i levačkou," cení si.

Dynamo vyřadilo Slavii v letním předkole Ligy mistrů. Chelsea teď Kyjev spláchla po výsledcích 3:0 a 5:0...

Třeba Blues sešívané podcení. Giroud však takovou možnost rázně odmítá.

„Sevilla je špičkový tým. A když ji Slavia vyřadila, nemůže být ve čtvrtfinále náhodou! Její hru proto budeme mít pečlivě zanalyzovanou, aby nás nezaskočila. Půjdeme do prvního utkání v Praze koncentrovaní, abychom vyhráli," ujišťuje mistr světa a nejlepší střelec soutěže.

Reklama