Hlavní obsah

Sparťan Costa má dva důvody, proč se dívat na duel Slavie s Chelsea. Fandit nebude

jab,zpSport.cz

Má hned dva důvody, proč se na večerní duel Evropské ligy mezi Slavií a londýnskou Chelsea dívat. Už v neděli vyrukuje sparťanský obránce Costa Nhamoinesu proti sešívaným k prvnímu ze tří rychle po sobě jdoucích derby, které se v následujících dnech a týdnech budou v Edenu hrát, navíc pak jde přece o Evropskou ligu. O vystoupení momentálně třetího týmu anglické Premier League v Praze.

Síla Slavie spočívá v šíři kádru, říká obránce Costa. Sešívané bude sledovat i v zápase s ChelseaVideo: Sport.cz

 
Článek

„A zápasy evropských pohárů jsou vždy příležitostí se něco přiučit," přiznává Costa, že si čtvrtfinálové střetnutí v Edenu nenechá ujít. „Navíc v něm nastoupí několik mých afrických bratrů," nepopírá, že je zvědavý na výkony Deliho, Ngadeua či třeba Traorého.

Samozřejmě pokud se všichni tři dostanou v průběhu střetnutí na trávník.

Ale že by právě proto fandil Slavii? „Pro fanoušky to bude dobrý zápas, já se na něj ale budu dívat jako neutrál," ujišťuje Costa v našem videu.

Na Slavii s kapitánskou páskou?

Pochopitelně že ale bude zvědavý na hru Slavie, její sestavu i případné rotace v kádru, které trenér Trpišovský udělal. Už proto, že v neděli proti odvěkému letenskému rivalovi sám vyrukuje. Možná i s kapitánskou páskou na rukávě, kterou v minulém utkání proti Zlínu navlékl jako vůbec první africký hráč v historii Sparty.

Tedy pochopitelně pokud by se do sparťanské sestavy nevrátil zraněný Bořek Dočkal, protože v tom případě by roli kapitána plnil on.

„Je to kapitán a dobrý hráč, kterého bychom potřebovali. Výborně ovládá míč, každá jím zahraná standardní situace nám dává šanci. Fotbal však není o jednotlivci, ale o jedenácti hráčích a my máme jiné, kteří mohou Bořka nahradit," ujišťuje Costa, že ani absence Dočkala by se na letenském týmuj nepodepsala.

„Proti Slavii budeme v neděli nastupovat s respektem. Je první, hraje dobře, má silný a široký kádr a v něm top hráče. Ale my jsme Sparta."

Reklama

Související témata: