Hlavní obsah

Chelsea - Slavia 4:3Po zoufalém poločase Slavia zabrala. Chelsea byla pod tlakem a bála se o výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pedro 1 : 0
9. Deli (vlastní) 2 : 0
17. Giroud 3 : 0
26. Souček 3 : 1
27. Pedro 4 : 1
51. Ševčík 4 : 2
54. Ševčík 4 : 3
Záznam online reportáže

Radek Malina (Londýn)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalová Slavia v pohárové Evropě končí! Ve čtvrtek večer prohrála 3:4 odvetu čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Chelsea, když poprvé v historii na mezinárodní scéně inkasovala během prvního poločasu čtyři branky. I přes mimořádně nepříznivý vývoj však Ševčík dvěma parádními střelami vrátil Slavii naději. Chelsea se pak zoufale bránila tlaku Pražanů, kteří se hnali za vidinou vyrovnání. Trpišovského tým opouští evropskou scénu se ctí.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalista Chelsea Olivier Giroud slaví gól v síti Slavie v utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Úvod byl pro Slavii, na kterou domácí vyrukovali v nejsilnějším možném složení, jak v nejčernějším snu. Chelsea totiž při prvním ofenzivním výpadu předvedla kombinaci jak z učebnice: Azpilicueta patičkou přiklepl míč Giroudovi a jeho přihrávku proměnil Pedro v první branku.

V tu chvíli se pro hosty z postupového hlediska nic neměnilo. K myšlenkám na semifinále by svěřence trenéra Trpišovského stejně opravňovaly jen dvě vstřelené branky. Jenže za další čtyři minuty bylo s Pražany zle. Giroud totiž našel na pravé straně Hazarda, jehož přihrávku z levé strany přes celé pokutové území poslal Pedro jen do tyčky odkryté branky, jenže dezorientovaný Deli si dal vlastní gól.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Míč je v síti. Obránce Slavie Simon Deli si v utkání Evropské ligy na půdě Chelsea vstřelil vlastní gól.

Pražanům však mělo být ještě hůře. Po sedmnácti minutách totiž Luiz ve středu pole vyhrál hlavičkový souboj se Ševčíkem a domácí na čtyři doteky přes Kanteho a Pedra připravili gólovou pozici pro Girouda pálícího neomylně - 3:0!

Trenér Slavie Trpišovský při tříbrankovém manku změnil rozestavení a Slavia se konečně dostala k ohrožení Arrizabalagovy branky. Po rohovém kopu Zmrhala však gólovou hlavičku Deliho skvostně lapil brankář Chelsea. Když však vzápětí Ševčík posadil míč na hlavu Součka, zamířil kapitán Slavie nechytatelně. Jenže než stačili hosté vstřebat radost z gólové trefy, zchladil je Pedro, který neomylně doklepl střelecký pokus Girouda, jehož vychytal Kolář.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Modrá radost. Fotbalista Chelsea Olivier Giroud slaví gól v utkání Evropské ligy se Slavií.

Po obrátce Slavii vrátil do zápasu Ševčík. Po přihrávce Součka napálil zpoza pokutového území míč k pravé tyči a Arrizabalaga k úžasu tribun nedokázal míč zastavit. Za čtyři minuty pak domácí zadáci nechali autora druhé branky Pražanů zcela volného ve stejném prostoru a Ševčík opět po Součkově přihrávce vyslal nechytatelný křížný projektil, který zastavila až síť za zády marně se natahujícího Arrizabalagy - 4:3!

Chelsea i přes stále komfortní situaci znejistěla. Ve hře anglického týmu se začaly objevovat drobné nepřesnosti a domácí borci na sebe často zlostně gestikulovali. Znenadání dostal příležitost vyrovnat Ševčík, jenže po centru Zmrhala z levé strany v rozhodujícím okamžiku podklouzl a ke střele se vůbec nedostal.

Slavia vyhrávala souboje ve středu pole, sbírala odražené míče a vytvořila si velký tlak. Chelsea odolávala jen za cenu zoufalých odkopů. Šanci vyrovnat dostal po Luizově ruce těsně před pokutovým území Stoch, jenže z přímého kopu pálil jen do zdi. Tím byly naděje na vyrovnání vyčerpány a Chelsea mohla slavit postup do semifinále.

Evropská liga, odveta čtvrtfinále
Chelsea - Slavia 4:3
Branky: 5. a 27. Pedro, 9. vlastní Deli, 17. Giroud - 51. a 54. Ševčík, 26. Souček. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan - Vinčič, Jug (všichni Slovin.). ŽK: Kanté, Emerson, Arrizabalaga, Luiz - Souček, Kúdela. Diváci: 38 326. První zápas: 1:0, postoupila Chelsea.
Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, Luiz, Emerson - Kanté, Kovačič, Barkley (70. Jorginho) - Pedro (86. Hudson-Odoi), Giroud, Hazard (65. Willian). Trenér: Sarri.
Slavia: Kolář - Kúdela, Ngadeu, Deli - Bořil, Král, Souček, Zmrhal (85. Škoda) - Ševčík (78. Stoch), Traoré - Masopust (52. Olayinka). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: