Hlavní obsah

Souček dal gól za Spartu? V Anglii to zase popletli. Slavia ale může být hrdá, chválí na Ostrovech

Londýn

Fotbalová Slavia si svým tažením Evropskou ligou zakončeným statečným výkonem na Stamford Bridge navzdory porážce 3:4 a vyřazení vydobyla na mezinárodním poli respekt. Většina ostrovních médií počínání týmu trenéra Jindřicha Trpišovského chválí, ale bulvární The Sun jako by stále nemohl Slavii přijít na jméno. Podle něj vstřelil jeden z hrdinů duelu Tomáš Souček úvodní gól za „Spartu Praha“.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Hvězda Chelsea Eden Hazard padá po souboji se slávistou Tomášem Součkem v utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

The Sun už před utkáním přišel s podivnou informací, že v základní sestavě Slavie by neměl chybět Berat Djimsiti, který přitom s pražským klubem nemá a nikdy neměl nic společného a v současné době hájí barvy Atalanty Bergamo.

Kdo si koupil páteční vydání oblíbeného listu, tak se zase dočetl, že „pouhých 63 sekund dělilo první gól Sparty Praha od Tomáše Součka a odpověď Chelsea od Pedra." Slavii vyměnily dříve za Spartu i oficiální stránky Chelsea při výzvě k nákupu vstupenek na utkání.

Foto: Radek Malina, Sport.cz

Páteční list The Sun po výhře Chelsea nad Slavií. Z Tomáše Součka udělal sparťana.

Jinak ale britská média referují o počínání českého zástupce s uznáním. „Hráči Chelsea na začátku druhé půle usnuli stejně, jako to udělali při prvním gólu Slavie. Ale měli dostatečné vedení, aby si mohli dovolit šokující druhou pětačtyřicetiminutovku. Slavia může být hrdá na to, jak zabojovala po hrozivém začátku, kdy prohrávala 1:4 po 27 minutách," napsal Daily Telegraph.

„Po úvodních 45 minutách Slavia čelila ponižující porážce od sebevědomého útoku Chelsea, ale výkon ve druhém poločase ji může povzbudit v boji o český titul. Slavia opouští soutěž se ctí, navíc vstřelila tři góly čtvrté nejlepší obraně Premier League a ve vyřazovací fázi dosáhla působivých výher nad Genkem a Sevillou," přidala BBC.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Petr Ševčík slaví gól v utkání Evropské ligy na hřišti Chelsea.

Záložník Ševčík podle médií dostal od nedbalých fotbalistů Blues příliš času i prostoru, který mezi 51. a 55. minutou dokonale využil a zdramatizoval zdánlivě rozhodnutý duel.

„Slavia neměla co ztratit, o přestávce se pořádně probudila, vycítila uspokojení Chelsea a dramaticky vlétla zpátky do zápasu díky Ševčíkovi. Domácí - a hlavně Hazard - mu dvakrát nechali prostor před pokutovým územím a Ševčík dvakrát krásně překonal Kepu Arrizabalagu," uvedl Guardian.

„Tým Maurizia Sarriho po prvním poločase vévodil s celkově čtyřbrankovým náskokem, ale potom Petr Ševčík předvedl dvě senzační střely a dříve dominantní Chelsea začala být nervózní. Ševčíkovy trefy změnily náladu. Hosté, hnaní svými hlučnými fanoušky, se tlačili dopředu a snažili si vynutit cestu zpátky do hry, než je čas porazil," doplnila BBC.

Reklama

Související témata: