Hlavní obsah

Vstřelil gól v semifinále Evropské ligy a byl za hrdinu. Jenže oslava branky se Jovičovi krutě nepovedla

Parádní gól a pak hodně nepovedená oslava. Tak by se dala ve zkratce charakterizovat akce útočníka Frankfurtu Luky Joviče, který v semifinále Evropské ligy proti Chelsea vstřelil úvodní gól na 1:0. Poté, co si skvěle naběhl na centr Kostiče, se rozhodl svoji trefu stylově oslavit, ale to se mu příliš nepovedlo.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Domácí Luka Jovič se postaral o úvodní branku utkání. Oslava gólu se mu ale moc nepovedla

Článek

Větším favoritem utkání byla londýnská Chelsea, jenže ta se musela už od 23. minuty vyrovnávat s nepříznivým stavem, když Luka Jovič namířil svoji hlavičku přesně a poslal tak Eintracht do vedení.

V rámci oslav pak Srb běžel směrem k rohovému praporku se záměrem projet se po trávníku po kolenou. Jenže to se brzy ukázalo jako špatné rozhodnutí. Místo hladké jízdy útočníka čekal rychlý pád, při němž dokonce z trávníku vylétl pořádný drn. Jeho kolena mu tak za nápad asi nepoděkují, Srb mohl být rád, že celou oslavu přestál bez zranění.

Při pohledu na Joviče si možná mnozí fotbaloví fanoušci vzpomenou na Arjena Robbena, který v roce 2013 v podstatě indenticky oslavil svůj gól za Bayern v utkání proti Braunschweigu. Tehdy internetem kolovaly fotografie jeho špinavých kolen pod děravým oblečením.

Ale zpět k zápasu. Chelsea se ještě do poločasu podařilo vyrovnat zásluhou Pedra, který skóroval po skvělé přihrávce Loftuse-Cheeka. I přes příchod Edena Hazarda na hřiště v druhé půli a další šance (včetně nastřeleného břevna v podání Davida Luize) ale už celek ze Stamford Bridge víc branek nepřidal a z Německa si do odvety odváží výsledek 1:1.

Reklama