Hlavní obsah

Fanoušky Arsenalu s Mchitarjanovým dresem zastavila policie

Baku

Policie v Baku zastavila dva fanoušky Arsenalu, kteří na sobě měli dres Henrika Mchitarjana. Arménský fotbalista neodcestoval do dějiště finále Evropské ligy kvůli obavě o svoji bezpečnost, neboť jeho země kvůli konfliktu o Náhorní Karabach neudržuje s Ázerbájdžánem diplomatické vztahy. Zápas mezi Arsenalem a Chelsea se uskuteční dnes od 21 hodin (vysílá ČT Sport, online reportáž na Sport.cz).

Fanoušky Arsenalu s Mchitarjanovým dresem zastavila policieVideo: sntv

 
Článek

Video zachytilo dva příznivce Kanonýrů na procházce parkem, kde je zastavil policista. Po komunikaci přes vysílačku spolu s dalšími dvěma kolegy nechal fanoušky jít.

Mchitarjan během angažmá v Dortmundu už v roce 2015 vynechal kvůli obavám o bezpečnost utkání Evropské ligy s Gabalou. Do Ázerbájdžánu neodcestoval třicetiletý kapitán arménské reprezentace ani loni v říjnu, kdy tam Arsenal hrál zápas skupiny Evropské ligy s Karabachem, přestože UEFA nabídla pomoc s vízy.

K účasti ve finále ho nepřesvědčilo ani prohlášení ázerbájdžánského ministerstva zahraničí, že v zemi se už velkých akcí zúčastnilo mnoho arménských sportovců, a že sport a politika jsou oddělené oblasti.

Reklama

Související témata: