Hlavní obsah

Mehanovičova trefa s námi zamávala, ale zkusíme postup v Kazachstánu urvat, ujišťuje Matějovský

Mladá Boleslav

Bosenský legionář ve službách kazašského Ordabasy Šymkent Mirzad Mehanovič se dokonale pomstil mladoboleslavskému klubu, kde před šesti lety působil a kde nenašel uplatnění. Parádním gólem, který v prvním utkání 2. kvalifikačního předkola Evropské ligy vstřelil a jímž Středočechům notně zkomplikoval plány před odvetou příští týden v Kazachstánu, a samozřejmě naboural i jejich postupové představy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mirzad Mehanovič střílí vedoucí gól Ordabasy Šymkent v utkání 2. předkola Evropské ligy na hřišti Mladé Boleslavi.

Článek

„Po nepříliš vyvedeném začátku nám pomohl šťastný verdikt rozhodčího," přiznával i trenér hostů Kahaber Cchadadze, že nařízený trestný kop, ze kterého Mehanovič  výstavní ránou otevřel skóre, byl ovšem dost přísný.

„Pak jsme ale hráli výtečně, a hlavně organizovaně v defenzívě," chválil své svěřence poté, co uhráli překvapivou remízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi bojovali v utkání 2. předkola Evropské ligy s Ordabasy Šymkent.

„Věděli jsem, že soupeř dobře brání. Viděl jsem ho na vlastní oči, podíval jsem se i na statistky posledních dvou ročníků kazašské ligy. Dostávají hodně málo gólů. Kdybychom ale využili šance, které jsme v úvodu měli, vyvíjel by se zápas jinak," povzdechl si domácí kouč Jozef Weber.

„Jenže pak po odpískaném faulu přišel nešťastný moment, který další průběh poznamenal. Prohrávali jsme a bylo to pro nás složité," narážel na Takácsův faul a Mehanovičův trestný kop.

„Trefil jsem nejdřív míč," bránil se Takács, ale nic platné to nebylo. Domácí dokázali zásluhou ruského kanonýra Komličenka sice vyrovnat, ale na víc se nezmohli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepší střelec Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko oslavuje gól na 1:1 během utkání 2. předkola Evropské ligy proti Ordabasy Šymkent.

„Snažili jsme se o to, hecovali jsme mladé kluky kolem nás, o přestávce jsem cítil z mužstva sílu a věřil, že jsme schopni přidat další branky. Zvlášť, když jsme stihli ještě v první půli vyrovnat, zejména, když jsme měli zápas pod kontrolou," líčil kapitán Středočechů Marek Matějovský, že společně s Danilem Pudilem mužstvo burcovali, jak mohli.

Nepomohlo to, u nerozhodného výsledku zůstalo.

„Remíza je jednoznačně málo. Po přestávce už to bylo jen o obléhání soupeřovy brány, ze kterého se ale šance nenarodily. Snad kdyby se Ladra trefil," připomínal Matějovský jedinou vážnější příležitost v samém závěru střetnutí.

„Představovali jsme si, že poletíme k odvetě do Kazachstánu s lepším výslkem, ale nebalíme to. Pokusíme se postup urvat, i když jednoduché to nebude. Zvlášť, když se bude hrát v ještě větší výhni, než s jakou jsme se museli vyrovnat doma," ujišťoval kapitán Středočechů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil z Mladé Boleslavi během utkání 2. předkola Evropské ligy proti Ordabasy Šymkent.

„Na nezkušenost se vymlouvat nebudu. Na spalující vedro také ne. Převahu jsme v druhý gól nezužitkovali. Výsledek to pro nás optimální není, ale i tak zůstávají postupové šance otevřené," je přesvědčen kouč Weber.

„Postoupí ten, kdo dá v odvetě gól," kontroval jeho gruzínský kolega na lavičce Ordabasy Cchadadze.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen