Hlavní obsah

Politika v hledišti a skandování UEFA mafia. Slovan Bratislava čeká postih

Bratislava/Praha

Úřadující slovenský mistr Slovan Bratislava si po překvapivém vypadnutí z předkola Ligy mistrů s černohorskou Sutjeskou Nikšič napravoval reputaci v úvodním zápase 2. předkola Evropské Ligy proti kosovskému KF Feronikeli. Belasí domácí duel zvládli a zvítězili 2:1. Klub však nejspíš čeká trest od organizace UEFA. Fanoušci v průběhu střetnutí vytáhli politicky motivovaný transparent. Z hlediště se navíc několikrát ozval pokřik „UEFA mafia, Kosovo je Srbija“.

Foto: Profimedia.cz

Politicky motivovaný vzkaz fanoušků Slovanu Bratislava uveřejněný během 2. předkola Evropské ligy.

Článek

Organizace UEFA před zápasem Slovan důrazně upozorňovala na to, že politické projevy v hledišti bude tvrdě trestat. Klub tak ještě před utkáním vyzýval fanoušky, aby se jakýchkoliv projevů dotýkajících se kosovského protivníka zdrželi.

Bratislavu ale nejspíš trest nemine. Fanoušci v průběhu zápasu rozvinuli transparent, na němž vyjádřili podporu Srbsku. „Kosovo je svatá srbská země," stálo na něm. Na konci zápasu navíc skandovali pokřik „UEFA mafia, Kosovo je Srbija". Slovanu proto nyní hrozí finanční postih a uzavření hlediště.

V utkání 2. předkola Evropské ligy mezi Slovanem a Feronikeli se na hrací ploše neobjevili ani srbští fotbalisté Aleksandar Čavrič, Dejan Dražič a trenér Vladimir Radenkovič, kteří respektovali výzvu srbské vlády, aby proti kosovskému soupeři nenastoupili.

Srbsko má dlouhodobě napjaté politické vztahy s Kosovem a neuznává jeho samostatnost. Stejný postoj má také Slovensko. Bratislavský tým, jenž vedl kouč juniorky Ján Kozák, bude srbské trio postrádat i příští úterý v odvetě.

Reklama

Související témata: