Hlavní obsah

Konstelace Středočechům nahrává. Jejich rumunský pohárový soupeř je bez trenéra i bez stadionu

Mladá Boleslav

Příznivější konstelace pro fotbalisty Mladé Boleslavi snad ani nastat nemohla. Její rumunský soupeř ve třetím předkole Evropské ligy je bez domácího stadionu, trenéra i tří hráčů základní sestavy. „V ideálním rozpoložení mužstvo FCSB určitě není, což by pro nás malou výhodu opravdu mohlo představovat,“ přitakával před dnešním odletem do Bukurešti gólman Středočechů Jan Šeda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda.

Článek

V někdejší Steaue, kterou kontroverzní miliardář George Becali přejmenoval na FCSB, bylo v posledních dnech hodně horko. Po sérii porážek a krajně nevydařeném vstupu do ligové soutěže skončil trenér Bogdan Andone. Poté, co FCSB podlehlo doma v odvetě třetího kvalifikačního předkola Evropské ligy arménskému Alaškertu 2:3, to zabalil sám. Tušil, že by ho Becali vládnoucí v klubu tvrdou rukou stejně vyhodil.

Postoupil s FCSB sice do dalšího kola, neboť v prvním utkání v Arménii jeho mužstvo vyhrálo 3:0, jenže ze sedmi soutěžních střetnutí vyhrál jen čtyři a jednou remizoval. A to byla bilance, která nemohla Bescaliho uspokojit.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Jan Šeda.

„Už o přestávce odvety byl ztracený, protože až na tribunu jsem viděl, že si neví s mužstvem ani soupeřem rady. Proto jsem poslal do šatny svého manažera, aby mu vyřídili, že končí," citují rumunská média majitele klubu, který rozhoduje nejen o trenérech, ale i o hráčích.

„Víme o tom, že soupeř je bez trenéra a že se zbavil i tří hráčů základní sestavy," potvrzoval mladoboleslavský Šeda, že on i jeho spoluhráči jsou před první pohárovou konfrontací, která je na programu ve čtvrtek ve 20.30 středoevropského času.

Nebude se ovšem hrát v Bukurešti, ale v sedmdesát kilometrů vzdáleném Giurgiu, kam se budou muset oba týmy uchýlit. Národní aréna v hlavním městě, ve které hraje bývalá Steaua své zápasy, je totiž zadaná. Bude na ní probíhat koncert skupiny Metallica...

„I to by mohlo být naší jistou výhodou, protože stadion v Giurgiu má kapacitu jen pro osm a půl tisíce diváků. Ale rumunští fanoušci dovedou udělat patřičnou atmosféru i na takovémto malém stadionu," připomínal před odletem z Prahy mladoboleslavský gólman Šeda.

Jen pro zajímavost – tým FCSB hrál odložené pondělní ligové utkání právě v Giorgiu. S tamní Astrou prohrál 1:2, takže po čtyřech odehraných kolech figuruje v tabulce na devátém místě se ziskem čtyř bodů. Mužstvo prozatím vede jeden z asistentů Vergil Andronache, protože majitel klubu Becali stále hledá trenéra, kterému by svůj celek svěřil.

„Musím vybírat tentokrát uvážlivě, protože porážka s Armény představovala největší ostudu nejen v naší klubové historii, ale v celých dějinách rumunského fotbalu," soptil Becali. Je proto víc než pravděpodobné, že i proti Mladé Boleslavi povede rumunského soupeře asistent Andronache.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zachmuřený trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber.

„Ale i tak je náš soupeř favoritem kvalifikačního dvojzápasu. Steaua je v Rumunsku něco jako u nás Sparta a Slavia. Opakovaně hraje evropské poháry a má v sestavě rumunské reprezentanty, takže vzbuzuje respekt. Strach z ní ale nemáme," nechal se slyšet mladoboleslavský kouč Jozef Weber, který by chtěl při sedmém pokusu konečně postoupit se Středočechy do základní skupiny Evropské ligy.

„Vždyť o pohárovou Evropu jsme v naší lize bojovali celé ligové jaro, takže jiný cíl ani mít nemůžeme," dodával Weber, s jehož týmem cestoval do Rumunska pochopitelně i ruský kanonýr Komličenko o jehož odchodu do Lokomotivu Moskva se v posledních dnech a hodinách hodně spekuluje.

Postoupí Mladá Boleslav přes rumunský tým FCSB do závěrečného kvalifikačního kola Evropské ligy?
Ano
51,8 %
Ne
48,2 %
Celkem hlasovalo 1287 čtenářů.

Reklama

Související témata: