Hlavní obsah

Bez vítězství! Boleslav veze z Rumunska remízu, chyby v závěru stály Spartu výhru, Plzeň prohrála

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Bez vítězství zůstalo české trio v úvodních zápasech 3. předkola Evropské ligy. Fotbalisté Sparty remizovali s tureckým Trabzonsporem 2:2. Většinu zápasu byli Letenští lepším týmem, v závěru však soupeř smazal dvoubrankové manko. Hůř se vedlo Plzni. Ta prohrála v Bruselu s belgickým týmem Royal Antverpy 0:1. Mladá Boleslav si veze z Rumunska z pohledu českých celků nejnadějnější výsledek. S FCSB remizovali Středočeši 0:0.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Plzeňští obránci Radim Řezník a David Limberský (uprostřed) v souboji s Abdoulayem Seckem z Antverp.

Článek
Fotogalerie

Sparta měla většinu zápasu navrch. Před prázdným hledištěm také poslal Pražany v 16. minutě do vedení Costa Nhamoinesu, v 68. minutě přidal pojistku Guélor Kanga a zdálo se, že Letenští dokráčejí bez větších problémů k vítězství. Jenže pak přišel kolaps.

V 83. minutě snížil Caleb Ekuban, který se zbavil střídajícího Kozáka. A minutu před koncem přišel další šok, když srovnal Alexander Sörloth na konečných 2:2.

Sparta v závěru ztratila dvougólový náskok. Kde byla chyba?Video: Sport.cz

Sparta se nemohla spolehnout na tradiční podporu z ochozů, pykala za rasistické projevy fanoušků při loňském venkovním utkání proti Spartaku Subotica. Proto měl každý klub na čtvrteční zápas k dispozici jen 20 VIP vstupenek, hosté pak dostali dalších 200 lístků první kategorie, což je v pohárech tradice. Pár desítek sparťanských fanoušků se shromáždilo alespoň před stadionem. Remíza 2:2 ale udělala radost příznivcům tureckého klubu, ten má lepší výchozí pozici do odvety.

Bez vstřelených gólů to nejde

Plzeň už nezvládla boj o postup do Ligy mistrů. Po vyřazení ve druhém předkole s favorizovaným Olympiakosem Pireus teď dostala šanci na reparát. V Bruselu však prohrála s Antverpami 0:1. Zápas rozhodl ve 29. minutě Ivo Rodrigues, který se trefil parádně do horního růžku. Západočeši ve čtvrtém z posledních pěti soutěžních duelů neskórovali a venku v pohárech podlehli potřetí za sebou bez vstřelené branky.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Plzeňský brankář Aleš Hruška kráčí pro míč, který mu do sítě poslal Ivo Rodrigues (není na snímku) z Antverp.

Středočeši se statečně prali v Rumunsku. Bývalá Steaua Bukurešť, nyní FCSB, se gólově neprosadila a Mladá Boleslav si odváží velmi nadějnou remízu 0:0.

Úvodní zápasy 3. předkola Evropské fotbalové ligy:
Sparta - Trabzonspor 2:2
Branky: 16. Costa, 68. Kanga - 84. Ekuban, 89. Sörloth
Antverpy - Plzeň 1:0
Branka: 29. Rodrigues.
FCSB - Mladá Boleslav 0:0

Reklama

Související témata: