Hlavní obsah

Plzeňský kouč Vrba: Věřím, že to doma zvládneme!

Brusel/Praha

Plzeňská Viktoria si z Belgie neveze příznivý výsledek, v Bruselu podlehla v úvodním duelu 3. předkola fotbalové Evropské ligy Antverpám 0:1. Trenér Pavel Vrba přesto věří, že jeho tým je v odvetě schopný manko dohnat a postoupit.

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Fotbalista Royalu Antverpy Lior Refaelov (vpravo) v souboji s plzeňským Lukášem Hejdou v utkání 3. předkola Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

„Jsme v poločase, prohráváme 0:1, máme domácí odvetou před sebou. Výsledek není úplně optimální, na druhou stranu hrát venku na 1:0 je někdy obrovské riziko. Věřím, že jsme schopni to zvládnout," řekl Vrba klubovému webu po čtvrtečním duelu, který rozhodla parádní trefa Rodriguese do horního růžku.

To Západočeši kýžený gól nedali. Potvrdili, že se jim v poslední době v ofenzivě nedaří. V posledních pěti utkáních vyšli hned čtyřikrát naprázdno. Největší příležitost na vyrovnání měl střídající Kayamba, v dobré pozici netrefil branku „Bohužel, když se dostaneme do gólových situací, řešíme je špatně," povzdechl si Vrba.

„Šancí jsme si nějak extra nevytvořili. Spíš jen závary. Držíme balon, obehráváme to, ale zakončení nám nejde," řekl ČTK stoper Lukáš Hejda, podle kterého viktoriáni prospali druhou část prvního poločasu. V ní inkasovali rozhodující gól, a přežili, i díky brankáři Hruškovi, další dvě šance soupeře.

„Po přestávce se to už těžko honilo. Domácí se stáhli, hráli podvědomě na výsledek, aby neinkasovali," uvedl Hejda. „Přesvědčili jsme se, že Antverpy jsou silné do útoku. Určitě se s nimi ale dalo hrát, dokázali jsme je zatlačit. Doma se o postup ještě porveme," doplnil obránce Radim Řezník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články