Hlavní obsah

Vytočit fanoušky soupeře během utkání bez diváků? Kanga se dostal pod kůži i Turkům

Pokud si udrží formu, s níž do nové sezony vstoupil, český rybník mu bude zakrátko malý. Záložník Guélor Kanga táhne fotbalovou Spartu a také ve čtvrtečním pohárovém duelu s Trabzonsporem (2:2) se asistencí a parádní trefou zdálky podepsal pod oba góly. Navrch ještě zavdal příčinu ke strkanici na hřišti a před střídačkami, hrstka fanoušků soupeře mu nemohla přijít na jméno.

Kanga po zápase utěšoval trenéra JílkaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vytočit fanoušky soupeře během utkání, které se hraje bez diváků? Nic není nemožné, gabonský záložník umění dostat se protivníkovi pod kůži prostě ovládá.

Jako by nestačilo, že si hráče Trabzonsporu vodil na hřišti, jak chtěl. Když Guélor Kanga parádním gólem zvýšil na 2:0, adresoval do hlediště několik pyšných gest. A jelikož v něm seděly jen dvě stovky příznivců tureckého týmu, kteří dostali čestné vstupenky od Sparty, byl oheň na střeše.

Konec byl hořký. Většinu zápasu jsme ale byli lepší, a s tím vědomím bychom měli jet k odvetě, říká Martin HašekVideo: Sport.cz

Turci v hledišti se náležitě rozpálili, na Kangu si u rozhodčího stěžovala i lavička a někteří hráči Trabzonsporu.

„Víme všichni, že Guélor je v tomhle svůj, ale nemyslím si, že by nějak provokoval," konstatoval trenér Václav Jílek.

Po zápase v kabině všechny povzbuzoval

Soupeři si ovšem Kangu našli hned po závěrečném hvizdu, došlo ke strkanici na hřišti i při odchodu do kabin. Jeden z činovníků Trabzonsporu na afrického záložníka sáhl, což zase vyvolalo reakci domácí lavičky.

Španělský sudí Montero nicméně žádnou kritickou poznámku do zápisu o utkání neučinil.

A tribuny mlčely. Jaké bylo pro Spartu hrát bez diváků?Video: Sport.cz

Afričan se pak ujal nečekané role. Chlácholil vlastního trenéra.

„Měl jsem strašně dobrý pocit, když jsem přišel do kabiny. Kanga stál přede dveřmi a povzbuzoval mě, realizační tým i hráče, že je za námi jen poločas. Má naprostou pravdu," doufá kouč Jílek, že naděje na postup před odvetou 3. předkola Evropské ligy ještě žije.

Reklama

Související témata: