Hlavní obsah

Největší zápas, těší se Hložek na divočinu. Naplní očekávaní expertů UEFA?

Praha/Trabzon

Kéž by byl postupovým žolíkem, modlí se příznivci fotbalové Sparty. Letenský teenager přitom ještě nikdy žádný zápas evropských pohárů nehrál. Večerní odveta 3. předkola Evropské ligy v pekelném kotli Trabzonsporu bude jeho velkou premiérou. „Zatím asi můj největší zápas. Zažil jsem derby, což byla pecka. Skoro si ani nedokážu představit, že v Turecku nás čeká ještě dvakrát tolik diváků v hledišti,“ usmívá se Adam Hložek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Adam Hložek ze Sparty se raduje z vítězného gólu proti Jablonci.

Článek

Sedmnáctiletý talent chyběl v základní sestavě Sparty naposledy začátkem prosince na Slovácku. Od té doby nastoupil do všech ligových zápasů a vypadl až těsně před úvodním utkáním 3. předkola Evropské ligy.

„Už jsme měli po předzápasovém tréninku. Na hotelu jsem na sobě cítil, že něco není v pohodě. Když jsem se ráno probudil, měl jsem horečku," vysvětluje, proč pak chyběl i v Mladé Boleslavi.

Rodák z Ivančic patří podle expertů UEFA mezi padesátku největších hvězdiček, které by mohly v sezoně zazářit. V Praze zvládl před odletem dva tréninky a hlásí se trenérům zpátky do sestavy. „Jsem úplně zdravý a ready do odvety. Samozřejmě mi po kratší absenci trochu chybí kondice, ale myslím, že jsem v pohodě," ujišťuje Hložek.

Příliš horká turecká půda

České kluby v samostatné historii nevyhrály ani jeden z deseti venkovních zápasů s tureckým soupeřem. Naposledy na horké půdě zvítězil Baník Ostrava v sezoně 1991/92.

Může černou sérii utnout právě Sparta, když si přivezla vachrlatou remízu 2:2 z prvního utkání a čeká ji fanatické prostředí...?

„Každý se na ně asi musí v hlavě připravit sám. Nic nám nebrání, abychom podali co nejlepší výkon a zvítězili. Jde o možná nejdůležitější zápas sezony," zdůrazňuje Hložek.

Odveta se hraje od 19:30, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články