Hlavní obsah

Černý den pro český fotbal. S Evropou se loučí Plzeň, Sparta i Boleslav

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v odvetě 3. předkola Evropské ligy doma s FCSB 0:1 a v pohárové Evropě končí. Rumunský tým rozhodl o postupu v první minutě nastavení, trefil se Pantiru. Sparta prohrála v Turecku s Trabzonsporem 1:2 a také Letenští se s pohárovou Evropou v této sezoně loučí. Plzeň sice vyhrála nad Antverpami po prodloužení, ale tento výsledek ji rovněž posílá ze hry v Evropské lize. Antverpy vyhrály totiž doma 1:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zklamaní hráči Plzně děkují divákům po utkání. Viktoria sice zápas vyhrála 2:1 po prodloužení, ale belgický tým postoupil díky úvodní výhře 1:0 a většímu počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti.

Článek
Fotogalerie

Odehráli jsem úžasný zápas a je škoda, že se nám nepovedlo postoupit, lituje Pavel Vrba

Mladá Boleslav sice uhrála v Rumunsku nadějnou remízu 0:0. Jenže odvetu výsledkově nezvládla. Prohrála 0:1 poté, co rozhodující trefu zaznamenal v nastavení střídající Pantiru a odstartoval radost hráčů FCSB.

Za středočeský klub opět nenastoupil nejlepší střelec minulé sezony Nikolaj Kompličenko, který nebyl ani na lavičce náhradníků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Daniel Pudil z Mladé Boleslavi po utkání 3. předkola Evropské ligy.

Středočeši, kteří dohrávali bez vyloučeného Křapky, se tak v základní skupině Evropské ligy opět nepředstaví. Boleslav vypadla v předkolech Evropské ligy sedmkrát za sebou, z toho šestkrát ve třetím. FCSB se ve 4. předkole utká s portugalskou Vitórií Guimaraes.

Novák dorazil Spartu

Sparta se po domácím kolapsu a remíze 2:2 na Letné pokoušela uspět v tureckém pekle. Rychle sice prohrávala, ale když chvíli před koncem vyrovnal talentovaný Hložek na 1:1, dělil Pražany od postupu jediný gól.

Dvě minuty před koncem byl vyloučen Plavšič, už v nastavení pak turecký tým zahodil pokutový kop. Ani nerozhodný výsledek však nebyl Letenským přán. V úplném závěru totiž trefil výhru Trabzonsporu český obránce Filip Novák. Pražané tak vypadli v úvodu kvalifikace evropských pohárů třetí rok po sobě.

Plzeňský kolaps v závěru prodloužení

Plzeň sice musela dohánět jednobrankové manko z Belgie. Na domácí půdě si Západočeši vytvořili mraky šancí. Trefil se ale až devět minut před koncem základní hrací doby kanonýr Krmenčík. V prodloužení pak stejný šutér přiblížil Viktorii postup, jenže ten vzala Plzní trefa Mbokaniho.

Odehráli jsem úžasný zápas a je škoda, že se nám nepovedlo postoupit, lituje Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Díky brance vstřelené na hřišti soupeře postupují Antverpy. Plzeň mohou mrzet zahozené tutovky, některé z nich po gólu doslova volaly.

Odvety 3. předkola Evropské ligy:
Mladá Boleslav - FCSB 0:1
Branka: 90.+1 Pantiru. Postupuje FCSB.
Trabzonspor - Sparta 2:1
Branky: 11. Sorloth, 90.+8. Novák - 78. Hložek. Postupuje Trabzonspor.
Plzeň - Antverpy 2:1 po prodloužení
Branky: 81. a 98. Krmenčík - 113. Mbokani. Postupují Antverpy.

Výsledky dalších zápasů najdete ZDE

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen