Hlavní obsah

Ml.Boleslav - FCSB 0:1Tvrdé K.O.! Boleslav trefila jen tyč a v Evropské lize končí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Pantiru 0 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Sny mladoboleslavských fotbalistů o účasti v základní skupině Evropské ligy se rozplynuly. Parta trenéra Jozefa Webera prohrála ve čtvrteční odvetě třetího předkola s týmem FCSB 0:1, když jediný gól vstřelil v 90. minutě Pantiru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ionut Pantiru se postaral o jedinou branku utkání a rozhodl o postupu FCSB v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Odveta před zaplněným hledištěm mohla pro Boleslav začít pohádkově. Už po pár vteřinách zahrál rohový kop Matějovský, na centr si naskočil stoper Takács a rozezvučel levou tyč! Středočeši, kteří kvůli zdravotním potížím postrádali v sestavě ruského kanonýra Komličenka, trápili soupeře i v dalších minutách z rohových kopů, míč do sítě však neprotlačili. Slibně se jevil také únik Mešanoviče, jehož vysunul Ladra, jenže bosenského útočníka na poslední chvíli připravil o míč Cristea.

Rumuni se z náporu vymanili až po čtvrthodině. Vyrovnali hru a stále víc se osmělovali. Hbitý Coman zlobil Boleslav už v prvním utkání a starosti jí dělal znovu. Jeho nepříjemná rána z přímého kopu se s tečí proměnila jen v rohový kop. Po standardní situaci pak vzápětí neuspěl Popescu a s jedovkou Moutinha si poradil Šeda. Weberovi svěřenci na velkou šanci čekali až do 43. minuty. Pudilův přetažený centr našel hlavu Křapky, jenž dopravil míč do sítě. Kvůli faulu na brankáře Vlada však sudí gól neuznal.

Do druhé půle nahradil Fulnek Brazilce Túlia a Boleslav prahla po gólu. Domácí se však do výrazných příležitostí moc nedostávali. Kombinace vázla, navíc v 75. minutě přišla pro Středočechy komplikace. Křapka po odehrání balonu poslal k zemi Comana a po druhé žluté kartě putoval předčasně pod sprchy.

Rumunský tým cítil šanci. Popescu si připravil palebnou pozici, jenže jeho rána mířila vysoko nad. V 80. minutě pak skupinka rumunských fandů už pomalu jásala. Coman si krásně zpracoval míč na hranici šestnáctky, otočil se a jeho střela pravačkou orazítkovala tyč. Když už vše nasvědčovalo tomu, že duel půjde do prodloužení, přišlo pro domácí tvrdé K.O.

Ewerton nedokázal odkopnout balon do bezpečí. Pantiru se prosmýkl ve vápně mezi obránci a levačkou nasměroval ránu nekompromisně pod břevno! Do dalšího kola tak postoupil rumunský tým, zahraje si s Vitórií Guimaraes.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Mladá Boleslav - FCSB 0:1 (0:0)
Branka: 90.+1 Pantiru. Rozhodčí: Lardot - Lemaire, Devillers (všichni Belg.). ŽK: Křapka, Fulnek - Cristea, Tanase, Soiledis, Coman, Planič. Diváci: 4695. První zápas: 0:0, postoupil FCSB.
M. Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Túlio (46. Fulnek) - Ladra, Hubínek (90.+2 Jiří Klíma), Matějovský, Bucha - Wágner (70. Ewerton), Mešanovič. Trenér: Weber.
FCSB: Vlad - Cretu, Cristea, Planič, Soiledis - Vina, Popescu, Oaida - Tanase, Moutinho (63. Pantiru), Coman. Trenér: Andronache.
Jakou známkou (školní stupnice) byste ohodnotili výkon Mladé Boleslavi v odvetném utkání proti FCSB?
1
7,6 %
2
6,3 %
3
9,4 %
4
16,2 %
5
60,5 %
Celkem hlasovalo 395 čtenářů.

Reklama

Související témata: