Hlavní obsah

Vrba po Antverpách: Úžasný zápas, vyřazení bolí. Jestli ale budeme hrát takhle, nemám o Plzeň strach!

Odvetu 3. kola Evropské ligy s Antverpami obrovsky prožíval, v závěru prodloužení si o vršek lavičky rozsekl čelo. Postupovou náplast na šrám ale trenér Plzně Pavel Vrba nedostal. Jeho tým po strhujícím výkonu v pohárech skončil, což se kouči během působení ve Viktorii v této fázi stalo teprve podruhé.

Odehráli jsem úžasný zápas a je škoda, že se nám nepovedlo postoupit, lituje plzeňský kouč Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Západočeši vymazali Krmenčíkem jednobrankové manko z Belgie, v prodloužení přidal Krmenčík druhou trefu. Jenže pak neuhlídali při standardní situaci kanonýra Mbokaniho a i přes výhru 2:1 skončili.

Co se vám po vyřazení honí hlavou?

Výsledek se mi hodnotí pochopitelně špatně, protože jsme odehráli úžasné utkání. Je velká škoda, že jsme nepostoupili. Byli jsme strašně blízko. Bohužel... Ve fotbale rozhodují góly, my jsme dali ze spousty šancí jen dva. Za výkon se ale stydět nemusíme.

Vyšel vám tah se dvěma útočníky, Chorý se výrazně podílel na obou brankách Krmenčíka.

Především je obrovská škoda, že když vedeme dva nula, vytvoříme si kromě toho spoustu šancí, nastřelíme dvě břevna, dvakrát jdeme sami na branku, stejně končíme. Klíčové bylo, že jsme nevstřelili pojišťovací gól.

Mrzí vás, že jste v přesilovce soupeře nedorazili?

Dorazit jsme ho samozřejmě chtěli. Možná kdybychom zdržovali a leželi na hřišti jako soupeř, asi bychom to ukopali. Chtěli jsme hrát fotbal, asi se nám to vymstilo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Antverp se radují po utkání. V Plzni sice prohráli 1:2 po prodloužení, ale díky výhře v prvním utkání 1:0 a většímu počtu vstřelených branek na soupeřově hřišti belgický tým postupuje.

Proč jste střídal Kaymabu, kterému se dařilo?

Dostával křeče. Stejně jako zbylí kluci, kteří střídali.

Těší vás, že oproti nedělní lize se Slováckem (prohra 0:2) zaznamenal tým značný herní vzestup?

Hráčům jsem po zápase poděkoval. Pokud takhle budou hrát dál, nemám o Plzeň obavy. Od patnácté minuty jsme hráli skvěle, byl to jeden z nejlepších výkonů, co jsem v Plzni.

Sestřih zápasu FC Viktoria Plzeň - Royal Antverpy FCVideo: Česká televize

Co se dalo při inkasované brance udělat lépe?

Ztratili jsme míč v útočné fázi, udělali jsme faul. Zatím jsem tu standardku neviděl na videu, nechci se k ní tudíž vyjadřovat.

Je pro vás menší útěchou, že se budete moct soustředit na ligu?

Kromě Slavie se na ligu budeme soustředit všichni.

Reklama

Související témata: