Hlavní obsah

Krmenčík: Ty dva góly bych vyměnil za postup. Fotbal je někdy krutý a nespravedlivý

Plzeň

Byl to zase ten starý známý Michael Krmenčík. Rval se, kousal, dostával se do šancí. Dvě z nich proměnil, fotbalovou Plzeň jimi ve čtvrtečním dramatu s Antverpami přiblížil k postupu do play off Evropské ligy. Na hranici vyčerpání za stavu 2:0 v prodloužení musel vystřídat. Z lavičky pak smutně sledoval, jak Mbokani snížil na 2:1 a sen Viktorie o dalším pohárovém podzimu se rozplynul. V Belgii před týdnem prohrála 0:1.

Fotbal je někdy krutý a nespravedlivý, říká Michael Krmenčík Video: Sport.cz

 
Článek

Kouše se vyřazení po tak výborném výkonu daleko hůř?

„Jsme strašně zklamaní. Trenér Vrba nám po zápase říkal, že fotbal je někdy krutý a nespravedlivý. Se vším respektem k soupeři, myslím, že jsme byli v odvetě daleko lepší, měli jsme postoupit my. Ale takový je fotbal.

Kouč Antverp prohlásil, že si jeho mužstvo vybralo štěstí na celou sezonu...

S tím musím jen souhlasit. Soupeře jsme vysoko přestříleli, dali jsme dva góly. Mělo jich holt být víc. Musíme velké šance proměňovat. Asi při nás v poslední době nestojí štěstí. Věřím ale, že v lize bude.

Sestřih zápasu FC Viktoria Plzeň - Royal Antverpy FCVideo: Česká televize

Postupový gól Antverp přišel v době, kdy jste hráli přesilovku. Mrzí vyřazení o to víc?

Neuhlídali jsme standardku, míč prolítnul tolika hráči... Dostat takový gól kousek před koncem prodloužení je obrovská škoda. Ty svoje dva góly bych vyměnil za postup. Takhle je to vlastně nic, jako bych je ani nedal.

Co se stalo s Plzní, že po nedělním propadáku se Slováckem povstala k tak strhujícímu výkonu proti Antverpám?

Nevím, čím to se Slováckem bylo. Teď jsme se semkli, zase jsme hráli ten náš fotbal, na který jsou plzeňští fanoušci zvyklí. Jen škoda, že jsme jim nedali další zápasy na evropské scéně. Pan Vrba nám řekl, že přesně tak se musíme chtít prezentovat v lize. Věřím, že si výkon proti Antverpám do ligy přeneseme.

Jak se smiřujete s tím, že po pěti letech nebudete na podzim v pohárové Evropě?

Budeme hrát ligu a MOL Cup, půjdeme do toho se vší vážností. Budeme chtít vyhrát aspoň doma, co se dá. Zažil jsem v Plzni všechny ty kluky, Horviho (Horvátha), Bakyho (Bakoše) a další, kteří už skončili. Limba (Limberský) s námi ještě hraje. V létě začala nová éra Plzně, ti starší kluci nastavili laťku vysoko. My musíme udělat maximum, abychom byli úspěšní jako oni. Teď jsme to nesplnili, ale proč bychom nemohli být časem taky tak úspěšní?

Do belgického Genku ale odchází záložník Patrik Hrošovský, duel s Antverpami byl jeho posledním v dresu Plzně...

Mrzí mě to. V Plzni jsme spolu začínali snad v šestnácti letech. Když si vzpomenu, co jsme spolu prožili. Bydleli jsme spolu na intru, byl jsem Páťovi i na svatbě. Uff. Dál už nemůžu, jsem trochu naměkko...

Reklama

Související témata: