Hlavní obsah

Sparta vydřela postup až po penaltách

ODENSE

Sparta ve zmoklém čtvrtečním večeru vybojovala v Odense v odvetě 1. kola Poháru UEFA postup do druhé fáze, když ji v penaltové rozstřelu poslal dál Kadlec. Na Letné i v Odense se hrálo celkem 210 minut bez branek.

Článek

Modrobílé girlandy a nápis v domácím kotli „Sparťané, dnes večer vás pošleme do pekla!“ přivítal hráče na promoklém trávníku Fionia Parku. Oba týmy začaly opatrně, první vážnější akci Nielsena včas zastavil obětavě Kisel. Slepička vzápětí odpověděl střelou těsně mimo tyče. Sparta si přízemní kombinací vytvořila mírnou převahu a po Kladrubského ráně se musel Onyszko hodně natahovat. Později znovu neuspěl ani Slepička. Po ojedinělé akci domácích netrefil Bisgaard. Blíž gólu byli hosté, ale Abraham zblízka netrefil bránu. Několik minut se pak nehrálo. Ze hřiště byl odnesen Nielesen po nezaviněné srážce s Brezinským.

Úvod druhé půle patřil domácím, ale z výrazné územní převahy nevytěžili ani jednu gólovou příležitost, jen sérii rohových kopů. Sparťané se však až příliš zatáhli a jen dvakrát se dostali k vážnější akci. Kisel z trestných kopů, ale ani jednou netrefil. Kleště domácích svíraly hosty stále blíž k jejich šestnáctce. Obrovskou šanci měl po rohovém kopu Laursen, ale Poštulka jeho hlavičku kryl. Utkání tak dospělo k prodloužení 2x15 min.

V něm začali lépe Pražané, ale žádnou ze slibných akcí nedotáhli do konce. Gólman si poradil i s trestným kopem Horvátha. Iniciativu na chvíli převzali domácí, ale také bez efektu. Obrovskou šanci Bechary chytil nadvakrát Poštulka. Ke slovu tak přišly penalty. Sörensen poslal hned první vedle. Horváth dal, Borringovu střelu Poštulka kryl, ale Brezinský trefil tyč! Bechar trefil pod břevno, Doška vychytal Onyszko a bylo srovnáno. Bisgaard poslal domácí do vedení, Kisel srovnal, Laursen však proměnil, stejně tak i Kladrubský. Helveg Poštulku nepřekonal a Kadlec poslal Spartu do úterního losu další fáze!

BK Odense - Sparta Praha 0:0, 3:4 na penalty
Penalty proměnili: Bechara, Bisgaard, Laursen - Horváth, Kisel, Kladrubský, Kadlec. Penalty neproměnili: Sörensen, Borring, Helveg - Brezinský, Došek. Rozhodčí: Jegorov - Chodějev, Barabaš (všichni Rus.). ŽK: Christensen, Bechara, Tröst, Jacobsen - Pospěch, Kisel, Řepka, Kladrubský. Diváci: 10.565. První zápas 0:0, postupuje Sparta Praha.
Odnese: Onyszko - Tröst, Sörensen, Christensen, Laursen - Bisgaard, Andreasen, Helveg, Borring - Timm (46. Jacobsen, 100. Säternes), Nielsen (39. Bechara). Trenér: Olsen.
Sparta: Poštulka - Pospěch, Brezinský, Řepka, Kadlec - Kladrubský, Sylvestre (66. Kolář) - Kisel, Abraham (91. Horváth), Kulič - Slepička (73. Došek). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: