Hlavní obsah

Bílek chce skupinu dobře rozehrát a postoupit

PRAHA

Pražská Sparta přivítá ve čtvrtek v prvním zápase základní skupiny Poháru UEFA švýcarský FC Curych. Trenér Bílek nebude moci do utkání počítat s dlouhodobě zraněnými Huškem a Abrahamem a menší zdravotní problémy měli také Žofčák s Petrželou. “Kromě těchto hráčů nemáme po zdravotní stránce žádné problémy,“ řekl ve středu na předzápasové tiskové konferenci Michal Bílek.

Článek

Sparta se ve čtvrtek na Letné utká s týmem, který je pro české fotbalové fanoušky velkou neznámou. „Mužstvo je složené nejen ze Švýcarů, ale v týmu mají také Tunisany a Brazilce. Mají velmi dobrou ofenzívu, na to si musíme dát pozor,“ varoval letenský kouč.

Spartu trápí střelecká produktivita. V posledním ligovém utkání zachraňovala remízu v Českých Budějovicích a z posledních pěti utkání jen jedno vyhrála.

„Bude jedno, kdo dá gól. Hlavně abychom alespoň jeden vstřelili a aby byl vítězný. Chceme skupinu dobře rozehrát, vyhrát jí. Doufám, že se nám bude dařit a branky přijdou, když budeme tvrdě napadat a útočit,“ přeje si před důležitým utkáním Bílek.

Sparťanský trenér bude moci opět využít služeb Tomáše Řepky, který si v českých soutěžích odpykává disciplinární trest za své chování v utkání proti Teplicím. „Tomáš Řepka bude hrat v základní sestavě. Na tréninku působí hodně dobře, dost si od něj slibuji. Doufám, že naše obrana s ním bude hrát lépe než teď v Budějovicích. Beru to jako velké povzbuzení,“ představuje si zesílení obranné řady Bílek.

O složení defenzívy má trenér jasno. Ovšem situace ohledně postů v útoku už tak jednoznačná není. „ Ještě nejsem rozhodnutý, v jakém útočném složení nastoupíme. Kromě útoku je nejasný ještě jeden post v záloze,“ přemýšlel letenský kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články