Hlavní obsah

Bílek: Po půl hodině nám vinou epidemie docházely síly

PRAHA

Spartě se ve čtvrtek nepodařilo úspěšně vstoupit do základní skupiny Poháru UEFA. Prohrála se švýcarským týmem FC Curych 1:2 a dle slov domácího trenéra Michala Bílka bylo utkání hodně ovlivněno virózou, která před utkáním postihla sparťanské hráče. „Věřím, že kdyby hráči ty problémy neměli, tak by to utkání vypadalo jinak,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Bílek.

Foto: ČTK/Roman Vondrouš

Sparťanský trenér Michal Bílek

Článek

Domácí tým ještě před utkáním postihla viróza, která se epidemicky rozšířila mezi hráče a realizační tým. I někteří fotbalisté, kteří nastoupili v základní jedenáctce Sparty, byli neznámou virózou nakaženi také. „Mimo té pětice hráčů, která byla virózou postižena už dříve, mělo stejné problémy ještě dalších sedm hráčů,“ prozradil domácí kouč, jak moc se nepříjemný virus v mužstvu rozšířil.

Sparťané do utkání vstoupili sympaticky a v první půlhodině měli navrch.Ve 24. minutě rozradostnil slabě zaplněnou Letnou Miroslav Slepička. „Prvních třicet minut jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Přistupovali jsme k soupeři, nedovolili jsme jim hrát. Bohužel po 30. minutě začaly docházet síly,“ řekl Bílek.

„Když jsem viděl v poločase hráče v kabině, věděl jsem, že bude velmi těžké to utkání vyhrát,“ prozradil smutnou skutečnost letenský kouč.

„Soupeř byl jednoznačně hratelný, měli jsme to vyhrát. Situace se tím pro nás výrazně zkomplikovala,“ dodal Bílek s tím, že vstup do Poháru UEFA chtěl jeho tým zvládnout a přiblížit se tak cíli, který si před sezónou sparťanské vedení předsevzalo.

Až bude Sparta kompletní, půjde nahoru

Spartě se v posledních týdnech nedaří. V posledních pěti utkáních v české lize vyhrála jen jedno a od neúspěchu v předkolo Ligy mistrů s Arsenalem jí teď potkala další prohra s aktuálně druhým mužstvem nevyšší švýcarské soutěže. Spartu trápí také mimofotbalové okolnosti.

„Od utkání s Teplicemi nás potkalo několik okamžiků, které nás ovlivňují. Ať jsou to tresty, zranění, nakonec i ta viróza, která nás postihla před tímto utkáním. Teď bychom měli ty nadcházející zápasy vyhrát. Až bude Sparta kompletní, tak zase půjdeme nahoru,“ zůstával na závěr Bílek optimistou.

Reklama

Související témata: