Hlavní obsah

Trenér Sparty čerpal informace o Toulouse od kolegy Haška

Trenér sparťanských fotbalistů Michal Bílek čerpal informace o čtvrtečním soupeři v Poháru UEFA především od kolegy Ivana Haška. I díky bývalému kouči jiného francouzského týmu St. Etienne má prý o Toulouse dostatek podrobností. Bílek to prohlásil po příjezdu do dějišti utkání, kam ve středu výprava dorazila krátce po poledni.

Článek

Dobrou náladu na palubě leteckého speciálu ještě vylepšilo slunečné počasí v oblasti Languedoc. Toulouse je spíše než fotbalem vyhlášeno výrobou obřích letadel Airbus a slavnou historií zdejšího ragby. Český mistr ovšem přijel s jiným cílem než poznávat zdejší reálie.

Trenér Bílek po krátkém odpočinku odvezl mužstvo k podvečernímu tréninku na Městský stadión, kterému se mezi domácí příznivci přezdívá "Malé Wembley". Ještě než zahájil trénink devatenáctičlenného výběru, absolvoval tiskovou konferenci.

Horváth v základu proti Toulouse určitě nebude

Na ní definitivně potvrdil, že Pavel Horváth nebude v základní sestavě. "Jeho stav se hodně lepší, ale určitě začne na lavičce náhradníků. Zda se dostane do hry později, naznačí až dnešní trénink," zopakoval kouč svá slova z Prahy. Klíčový záložník se uzdravuje velmi rychle, pokud nenastoupí v Toulouse, dá se očekávat jeho start v pondělním ligovém utkání proti Bohemians 1905. "Jeho fotbalové myšlení budeme potřebovat, naše herní schopnosti posune zase výše," těší se Bílek.

Záložník se netají tím, že by se na hřiště rád dostal alespoň na dvacet minut. "Je to den ode dne lepší, a když už jsem tady, tak bych nechtěl zápas jen sledovat," prohlásil Horváth, který prý cítí malé potíže při běhu, při nákopu je bez problémů. "Já jsem ale stejně nikdy žádný velký sprinter nebyl, tak snad mi ty lepší stránky zůstaly," vtipkoval.

Toulouse chce vylepšit svou bilanci v evropských soutěžích

Bez ohledu na Horváthův start trenér očekává, že zápas na francouzském jihu může být rozhodujícím zlomem ve sparťanské sezóně. Pokud by poslední domácí výhry byly podpořeny bodovým ziskem venku, může si Bílek zhluboka oddechnout a jen se zasmát spekulacím bookmakerů, kteří na jeho pád vypsali kurzy. V opačném případě by Spartu čekal návrat do krize z předchozích týdnů.

"Fialky", jak se přezdívá fotbalistům Toulouse, nemají tak slavnou historii, ale v letošním Poháru UEFA by ji rádi vylepšili. Bílek proto sháněl důkladné informace, aby o soupeři věděl téměř všechno. Nečerpal je pouze od bývalého spoluhráče Václava Němečka, který v Toulouse hrával, ale i od dalšího kamaráda a kolegy Ivana Haška. "Ve Francii nedávno trénoval a má čerstvé informace," připomněl Haškovo působení v St. Etienne, kde český kouč střídal ve funkci současného trenéra Toulouse Elieho Baupa.

Reklama

Související témata: