Hlavní obsah

Dojemný moment. Útočník United svou premiérovou trefu věnoval tragicky zesnulé sestře

Jeho ruce mířily nahoru k nebi, svůj první gól za Manchester United věnoval útočník Odion Ighalo zesnulé sestře, která náhle zemřela v polovině prosince. Nigerijský fotbalový reprezentant se prosadil ve čtvrtečním utkání Evropské ligy na Old Trafford proti belgickému celku Bruggy, který Rudí ďáblové ovládli jednoznačně 5:0.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Odion Ighalo si proti Bruggám připsal premiérovou trefu v dresu Rudých ďáblů.

Článek

Ighalo se poprvé v dresu United prosadil ve 34. minutě čtvrtečního zápasu, když zvyšoval na 2:0. Během gólové oslavy si to namířil k rohovému praporku, prsty ukazoval směrem k nebi a na kameru vyhrnul dres, pod kterým měl triko s fotografií své náhle zesnulé sestry.

"Je to emotivní. Slíbil jsem si, že každý gól, který dám, bude pro ni, protože mě shora sleduje," řekl novinářům Ighalo. "Sestra byla jako já velký fanoušek United. Na tuhle chvíli jsme oba čekali, ale když jsem se dostal do United, ona už u toho není," uvedl bývalý hráč Udine a Watfordu.

Ighalova sestra Mary Atole v polovině prosince doma v Kanadě zkolabovala a než se k ní dostali lékaři, zemřela. Teď její památku Ighalo uctil premiérovou trefou v dresu svého vysněného klubu.

Ighalo jméno své sestry nosí také na kopačkách. Již dříve se nechal slyšet, že je pro něj ztráta milovaného sourozence obrovskou ránou, s kterou se těžko vyrovnává. „Cítím se zničeně, ona je navždy pryč a já už jí nikdy neuvidím, vzpomínám na ni, když jsem sám. Občas mi zavolá moje sestra dvojče Akhere a pláče, také se pak musím vyplakat," řekl před nějakou dobou deníku Sun.

Reklama

Související témata: