Hlavní obsah

UEFA potrestala Bayern a Frankfurt za chování fanoušků

Evropská fotbalová unie UEFA udělila Bayernu Mnichov a Eintrachtu Frankfurt finanční pokuty za nevhodné chování jejich fanoušků v únorových duelech evropských pohárů. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov Serge Gnabry a Thomas Müller, ilustrační foto.

Článek

Bayern musí zaplatit 20 tisíc eur (téměř 550 tisíc korun) za zveřejnění transparentu v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů na stadionu Chelsea. Příznivci bavorského celku dali najevo nesouhlas s tím, že si kluby nárokují vysoké ceny vstupenek na venkovní zápasy, a označili to za "cenové šílenství". Dalších 20 tisíc eur musí Bayern zaplatit za nepokoje fanoušků na Stamford Bridge.

Fanoušci Frankfurtu se v souboji 2. kola Evropské ligy dopustili nepatřičného skandování na adresu UEFA a soupeře ze Salcburku. Rakouský celek vlastní nápojářský gigant Red Bull, který je i majitelem klubu v Lipsku, který je mezi ostatními německými příznivci značně nepopulární.

Eintracht musí za tyto prohřešky zaplatit 25 tisíc eur. Celkově se pokuta vyšplhala na 57 tisíc eur (přes 1,5 milionu korun) kvůli porušení bezpečnostních pravidel na stadionu.

Postihu neušel ani Manchester City. Anglickému celku udělila UEFA pokutu tři tisíce eur kvůli porušení povolené velikosti log sponzorů na předzápasovém oblečení v únorovém osmifinálovém duelu na hřišti Realu Madrid.

Reklama