Hlavní obsah

Největší soupeři Slavie odstartovali Pohár UEFA vítězně

Výhrou zahájili boje v poháru UEFA největší favorité základní skupiny F. Zatímco český mistr Slavia Praha měl volno, lídr německé bundesligy Hamburk vyhrál v Žilině a Aston Villa zdolala Ajax Amsterodam. Právě anglický celek se 6. listopadu představí v Praze v dalším kole soutěže.

Článek

Hamburk v nové sezóně válí. Trenér Martin Jol může mít radost zejména z útočníka Mladena Petriće, jehož trefy zařídily v nejvyšší německé soutěži HSV několik bodů. Chorvat uspěl i ve čtvrtek, po čtvrthodině hlavičkou otevřel skóre a připsal si osmý soutěžní gól v sezóně. Další Chorvat Ivica Olić ještě do přestávky přidal druhý zásah, slovenský vicemistr stihl jen snížit Emilem Rilkem.

Celý zápas odehrál kapitán Hamburku David Jarolím. „Tenhle zápas jsme bezpodmínečně museli vyhrát, abychom nezačali hned ztrátou,“ řekl po duelu Jarolím. Nepříjemností pro lídra bundesligy je zranění Timotheeho Atouby. Kamerunský obránce musel krátce před koncem utkání střídat, lékaři se obávají vážného zranění achilovky. „Starosti o Timmyho nyní převažují radost z vítězství,“ cituje server televize DSF sportovního ředitele Hamburku Dietmara Beiersdorfera. Hamburk má v příštím kole volno, 27. listopadu přivítá Ajax Amsterodam.

Ajax v Anglii neuspěl

Pohodu z Premier League přenesla do Poháru UEFA Aston Villa. Aktuálně šestý tým nejvyšší anglické soutěže porazil Ajax Amsterodam 2:1 a udělal důležitý krok k postupu do vyřazovací části. Za dva týdny se svěřenci Martina O’Neilla představí v dalším utkání v pražském Edenu.

Stejně jako v duelu Žilina - Hamburk rozhodl gól v závěru prvního poločasu. Gareth Barry odpověděl na vyrovnávací trefu Vermaelena. „Byli jsme skvělí a úžasně jsme zabojovali po vyrovnávacím gólu,“ chválil své fotbalisty na klubových stránkách trenér O’Neill.

Reklama