Hlavní obsah

Barošův Galatasaray již myslí v Poháru UEFA na postup

PRAHA

Nejenom fotbalisty Slavie, také Valencii, Manchester City či Spartak Moskva čekají ve čtvrtek večer první zápasy ve skupinách Poháru UEFA. Naopak týmy, které mají na kontě první vítězství, mohou již pomalu pomýšlet na reálné přiblížení postupu. Třeba Galatasaray Istanbul, který bude v Lisabonu znovu spoléhat na svého kanonýra Milana Baroše.

Článek

Udeří znovu obrozený fotbalový kanonýr Milan Baroš? To je jeden z celé řady zajímavých otazníků druhého hracího dne základních skupin Poháru UEFA. Zatímco osm klubů, které měly včetně Slavie před dvěma týdny volno, čeká teprve premiéra, úspěšní z prvního kola si už pomalu brousí zuby na postup.

AC Milán znovu budí respekt

To je případ také Galatasaraye Istanbul, který hodlá uspět i na půdě Benfiky Lisabon. A spolu s Lincolnem a Kewellem budou Turci nejvíc spoléhat na Baroše. Český reprezentant dal ve žlutočerveném dresu již osm gólů, z toho tři právě v Poháru UEFA.

V podobné pozici je také AC Milán s Markem Jankulovským. Doma hostí portugalskou Bragu, a protože oba týmy mají tři body, vítěz vzájemného duelu bude mít postup již téměř v kapse. „Po dvou letech trápení konečně vedeme tabulku italské ligy. Co teď předvádíme, je důkazem velikosti mužstva,“ poukazuje mazák v dresu „rossoneri“ Clarence Seedorf.

Ajax s Žilinou o první body

Z českého pohledu může být hodně zajímavé také utkání Wolfsburgu s Janem Šimůnkem proti Heerenveenu s Milanem Kopicem a Michalem Švecem. Všichni tři však na podzim spíše paběrkují. Naopak Libor Sionko a Zdeněk Pospěch se v dresu FC Kodaň mohou reálně těšit na atraktivní zápas ve Valencii.

Ve druhém utkání „slávistické“ skupiny F půjde Ajaxu i Žilině o první body. „Počítám, že Žilina se zaměří hlavně na domácí zápasy. Stejný plán máme i my. Důležité je zachytit začátek zápasu a vstřelit rychlý gól, který by nás uklidnil,“ plánuje amsterdamský kouč Marco van Basten. „Favoritem jsou domácí. Přesto doufám, že budu moci být po zápase na své hráče hrdý,“ přeje si Dušan Radolský, trenér žilinských „šošonů“.

Dnešní program 2. kola Poháru UEFA
Skupina A: 20:45 Santander - Schalke, 20:45 Manchester City - Twente.
Skupina B: 18:00 Metalist Charkov - Hertha Berlín (Drobný), 20:30 Benfica Lisabon - Galatasaray (Baroš).
Skupina C: 18:00 Stuttgart (Šimák) - Partizan Bělehrad, 20:45 Standard Lutych - FC Sevilla.
Skupina D: 18:00 Spartak Moskva (Kováč, Jiránek) - Udine, 21:00 Tottenham - Dinamo Záhřeb.
Skupina E: 19:45 Wolfsburg (Šimůnek) - Heerenveen (Švec, Kopic), 20:45 AC Milán (Jankulovski) - Braga,
Skupina F: 20:45 Ajax Amsterdam - Žilina (Šourek, Vomáčka, Rilke).
Skupina G: 20:45 St. Etienne - Rosenborg Trondheim, 21:30 FC Valencia - FC Kodaň (Pospěch, Sionko).
Skupina H: 18:15 Lech Poznaň - Nancy, 19:30 Feyenoord Rotterdam - CSKA Moskva (Kalouda).

Reklama

Související témata: