Hlavní obsah

Slavia chce proti Hamburku převrátit prognózy

Pavel DosadilSport.cz

Není kam ustoupit, fotbalisty Slavie čeká klíčový zápas. Pokud chtějí i v posledním utkání skupiny F hrát na Ajaxu o postup do jarních bojů Poháru UEFA, musí ve čtvrtek v Edenu využít domácího prostředí a porazit Hamburk. Na svém kontě totiž červenobílí zatím mají jen jediný bod za remízu v Žilině.

Článek

Bookmakeři slávisty popíchli. Podle mínění sázkových kanceláří je totiž mírným favoritem čtvrtečního duelu Poháru UEFA v Edenu hostující Hamburk. „Když už takové kursy vypsali, tak s tím nic neuděláme... Moc rádi bychom ale jejich prognózy obrátili naruby!“ ujistil na středeční tiskové konferenci trenér Karel Jarolím.

Pohled na tabulku je výmluvný, slávistům nemusí nikdo připomínat, o co jde. „Vzhledem k vývoji ve skupině hrajeme proti Hamburku o všechno. Musíme vyhrát, abychom za dva týdny mohli bojovat v Amsterdamu s Ajaxem o postup,“ zdůrazňuje kouč.

Kouč soupeře má o sešívaných dobrý přehled. Martin Jol vedl proti Slavii již Tottenham. "V té době měla dobrý tým. Teď je ještě silnější a v Čechách nejlepší. Třeba Necid a Suchý jsou velmi talentovaní, nebzepeční jsou oba krajní obránci. Ve čtvrtek se ale ještě nemusí rozhodnout, nám i Slavii bude zbývat ještě závěrečný zápas," konstatoval Jol.

Klíčový zápas skupiny 

Sešívaní zatím v podzimní pohárové sezóně dokázali vstřelit jediný gól. Na svědomí ho má obránce a kapitán týmu Erich Brabec. „V kabině se nestresujeme tím, že v poháru dáváme málo gólů. Věřím, že máme natolik kvalitní mužstvo, abychom Hamburk porazili. Je to pro nás klíčový zápas celé skupiny,“ poukazuje Brabec.

Slavia očekává návštěvu 17 tisíc lidí, dva tisíce fanoušků dorazí z Německa. Pikanterií samozřejmě bude rodinný sraz Jarolímů. Otec Karel bude mít jako kouč Pražanů v mužstvu synovce Marka a proti sobě syna Davida, kapitána Hamburku...

„Na hřišti už to bude zápas jako kterýkoliv jiný. Zvláštní je pozorností médií, kterou naší rodině před utkáním věnují,“ usmívá se Marek.

Čtvrteční zápas předposledního kola skupiny F začne v Edenu ve 20:45 a řídit jej bude trojice tureckých rozhodčích v čele s Derelim Selcukem. Utkání vysílá program ČT2.

Předpokládané sestavy:
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Tavares, M. Jarolím, Švento - Necid, Šmicer.
Hamburk: Rost - Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Trochowski, Alex Silva, D. Jarolím, Guerrero - Olič, Petrič.

Reklama

Související témata: