Hlavní obsah

Udine klidně může vyhrát Pohár UEFA, myslí si Advocaat

PETROHRAD

O překvapivé vyřazení obhájce trofeje se v osmifinále fotbalového Poháru UEFA postarali hráči italského Udine. Ti i přes prohru v odvetě 0:1, o kterou se postaral Timoščuk, postoupili přes ruský Zenit Petrohrad. V úvodním zápase totiž doma loňského vítěze porazili dvoubrankovým rozdílem a poprvé v historii klubu si zahrají čtvrtfinále soutěže.

Článek

„Za tímto úspěchem stojí práce celého mužstva. Dřeli jsme tvrdě a společnými silami jsme postoupili do dalšího kola,“ řekl po zápase střelec gólu z úvodního zápasu Fabio Quagliarella a pokračoval: „Je úžasné, že se nám podařilo projít do čtvrtfinále soutěže a zapsat se do historie klubu.“

Štěstím zářil i další u hráčů Udine - Simone Pepe. „Jsme nesmírně hrdí na tento výsledek a to nejen za hráče, ale i za trenéry, celý klub a samozřejmě i za město samotné,“ nechal se slyšet pětadvacetiletý útočník.

Na druhé straně neskrýval zklamání trenér Zenitu Petrohrad Dick Advocaat. „Samozřejmě jsme velmi zklamaní vyřazením z Poháru UEFA. Udine je velký klub, který v mých očích může dosáhnout takového úspěchu, který se podařil nám v loňském roce,“ složil poklonu soupeři nizozemský kouč.

„Rozhodně to pro ně není nemožné, klidně mohou celý Pohár UEFA vyhrát. Včera v noci i minulý týden ukázali, že mají velké množství kvalitních fotbalistů, kteří své dovednosti jasně předvedli na hřišti,“ pochválil hráče italského klubu trenér Zenitu.

Reklama

Související témata: