Hlavní obsah

Pohár UEFA: Slavia chce prolomit mizérii

PRAHA

Udělat za minulostí tlustou čáru, dívat se dopředu a prolomit bídu, kterou předvádí. Takové myšlenky měli v úterý ráno fotbalisté Slavie před cestou do Srbska a Černé Hory, kde je čeká úvodní duel 1. kola Poháru UEFA proti Sartidu Smederevo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Slavie chtějí v utkání se Smederevem zapomenout na matné výkony v lize.

Článek

"Nechceme se vracet k tomu, co bylo. Čeká nás jiná soutěž a já věřím, že v ní najdeme tu svou minulou tvář," říkal trenér Miroslav Beránek. Slavia posledních pět zápasů nevyhrála, tragédie vyvrcholila sobotním ostudným výkonem v Příbrami.

Kouč proto znovu zvažuje některé změny v sestavě, jenže je nechtěl konkretizovat. "Ale ty změny samy o sobě nepomůžou, musí se změnit přístup všech hráčů," uvědomoval si. "Prostě musíme začít jezdit po zadku a snažit se, aby to už trochu vypadalo jako fotbal," tvrdil záložník Karel Piták. "Musíme už uhrát nějaký dobrý výsledek, takhle už to dál nejde. Já věřím, že nám to zase začne šlapat," dodal.

Berou i bod

Slávisté odletěli do Bělehradu včera dopoledne a v metropoli budou i bydlet, přestože Smederevo je vzdálené asi 50 kilometrů. "Nebyl tam odpovídající hotel," vysvětlil Beránek. Mužstvo tudíž muselo absolvovat zhruba hodinovou cestu autobusem na trénink a zpátky. "Jiná možnost nebyla," uvedl kouč. S týmem odcestoval i defenzívní záložník Gedeon, ale svalové zranění ho na trávník ještě nepustí.

Slavii prý čeká nepříjemný soupeř, který doma dokáže využít podpory diváků. "Je to typické mužstvo z bývalé Jugoslávie. Mají několik rychlých hráčů s bleskovým přechodem do útoku," vypozoroval trenér. "Chtěl bych vyhrát, ale podle vývoje zápasu bych možná bral i bod."

Smederevo porazilo o víkendu v lize Borac 1:0 a po pěti kolech je páté. Podle asistenta Miroslava Jirkala, jenž zápas osobně sledoval, jde o ofenzívně laděný tým. "Defenzíva už je slabší," prozradil. Za největší osobnost označuje útočníka Mirosavljeviče. "Jde o ambiciózní tým s dobrým finančním zázemím, ale dá se přes ně přejít."

Sartid Smederevo vs Slavia
Pravděpodobné sestavy
Smederevo: Žilič - Kekezovič, Kovačevič, Spasič, Radosavljevič - Kulič, Zorič, Mudrinič, Zečevič - Mirosavljevič, Pantelič.
Slavia: Kozáčik - L. Došek, Bejbl, Petrouš, Hrdlička - Piták, Dostálek, Zachariáš, Lukeš
zápas začíná v 16.30 hodin, televize nevysílá, řídí rozhodčí Davila ze Španělska
Další čeští zástupci v 1. kole Poháru UEFA
1. FC Kaiserslautern vs FK Teplice
Bröndby Kodaň vs Viktoria Žižkov

Reklama

Související témata: