Hlavní obsah

Trenéra Beránka rozčílil gól v závěru

PRAHA

Bez tří dnů měsíc čekali slávisté na vítězství! Sedmadvacátého srpna zdolali v krásném utkání na Strahově španělskou Celtu Vigo, ale do Ligy mistrů nepostoupili. Pak nevídaně klopýtali v domácí soutěži a další výhru si připsali až ve středu v pohárovém souboji se Sartidem Smederevo.

Foto: ČTK/AP

Milan Zachariáš ze Slavie (vpravo) bojuje o míč s Mudriničem ze Sartidu Smederevo

Článek

Trenéra Miroslava Beránka ale výkon jeho mužstva příliš neuspokojil. Hodně ho rozladil inkasovaný gól v nastaveném čase. "Chtěli jsme získat dobrou výchozí pozici pro odvetu, a to se povedlo, byť to naše vítězství dost kazí gól v závěru," řekl Beránek.

Při dvoubrankovém vedení podle jeho slov hráči vývoj až do osmdesáté minuty kontrolovali, pak však notně polevili. "Ale změny se osvědčily a myslím, že na této základní sestavě lze stavět," přikývl.

Nechtěl dát brankáři šanci

"Jenže stále ještě nejsme v pohodě, to se potvrdilo v závěru zápasu," říkal Richard Dostálek, který zahodil penaltu, jenž se naštěstí opakovala. "Chtěl jsem ji kopnout tak, abych brankáři nedal šanci," uváděl k ráně vysoko nad a s úsměvem dodával: "To se také povedlo." Penaltu pak proměnil Radek Bejbl: "Bez diskusí jsem si vzal míč a šel ji kopat. Míč skončil v síti trochu se štěstím. Stále tam bylo hodně nepřesných přihrávek, chybí nám pohoda."

Soupeř prý hrál to, co Pražané očekávali. "Domácí byli rychlí a kvalitní v defenzívě," uvedl Beránek. Jeho protějšek Ratko Dostanič prohlásil, že Sartid sehrál nešťastný zápas. "V úvodu jsme mohli dát dva góly, ale hodně nás zmrazilo přísné vyloučení. Myslím si, že druhý faul se neměl ani pískat. Naděje na dobrý výsledek padla v závěru poločasu, kdy jsme dvakrát inkasovali," vykládal.

Reklama