Hlavní obsah

Suchý by se chtěl se slávistickými fanoušky proti Janovu rozloučit výhrou

Možná to bude jeho poslední zápas ve slávistickém dresu před domácími fanoušky. Obránce sešívaných Marek Suchý se totiž v zimě chystá na roční hostování s opcí do Spartaku Moskva a středeční duel Evropské ligy v Edenu proti Janovu by tak mohl být jeho posledním domácím za Slavii. Bude to zápas jako každý jiný. Doufám, že ho vyhrajeme,“ přál si talentovaný zadák.

Článek

Jaké máte pocity před zápasem proti Janovu, v němž se patrně naposledy ukážete slávistickým fanouškům v domácím prostředí?

Abych se přiznal, nijak zvlášť tento zápas neprožívám. Tento moment musel jednou přijít, jestli jsem si chtěl někdy zkusit zahraniční ligu.

Jak byste se tedy s Edenem chtěl rozloučit?

Samozřejmě výhrou. Bude to zápas jako každý jiný. Doufám, že se nám utkání proti Janovu povede a my se budeme radovat ze zisku tří bodů.

Když se ohlédnete za svou dosavadní kariérou ve Slavii, co se vám hned vybaví?

Mezi nejkrásnější chvíle samozřejmě patří zisk dvou mistrovských titulů a historický postup do Ligy mistrů. Slavii určitě vděčím za všechno, čeho jsem doposud dosáhl. Ať už jde o fotbalovou výchovu nebo šanci, že jsem mohl naskočit do nejvyšší ligy.

Vzpomenete si ještě na svůj první ligový zápas?

Bezesporu. Bylo to utkání v Příbrami. S áčkem jsem tehdy trénoval teprve snad jen dva týdny. Pokyny od trenéra byly jasné. Hrát v záloze agresivně a nekomplikovat si to. Tvoření hry jsem měl nechat na ostatních.

Ve středu večer vámi tedy pocity nostalgie procházet nebudou?

Jak říkám. K zápasu proti Janovu přistoupím jako ke každému jinému. Možná až po konci duelu budu mít zvláštní pocity. Věřím, že se na zápas dokážu plně koncentrovat. Těžko teď ale odhadnu, co se mi bude honit hlavou.

Italský celek přijel posilněn výhrou v janovském derby proti Sampdorii. Asi vás určitě nebude čekat jednoduché utkání...

To určitě nebude. Je pravda, že i jejich obvyklé rozestavení 3-4-3 není tím, s nímž bychom se v naší lize často setkávali. Musíme si pořádně pohlídat útočníky a snad se nám v utkání podaří uspět.

Reklama

Související témata: