Hlavní obsah

Konec oslav, šampioni! Přísné restrikce ukončily rej Vaclíkovy Sevilly

Sevilla

Má za sebou největší úspěch kariéry. Český fotbalový brankář Tomáš Vaclík tak sám hodnotí páteční triumf Sevilly v Evropské lize, kde v nečekaně ofenzivním finále v německém Kolíně nad Rýnem španělský tým porazil Inter Milán 3:2. Navzdory zdravotním potížím s kolenem, které gólmana na jaře potkaly, má za sebou skvělý závěr sezony, ve které si Sevilla kromě úspěchu v Evropské lize pojistila ještě čtvrté místo v lize, což znamená, že se Vaclík v příští sezoně představí i v Lize mistrů.

Foto: Sport.cz

Tomáš Vaclík s trofejí pro vítěze Evropské ligy.

Článek

Po sedmi letech získal český fotbalista trofej v jedné ze dvou nejprestižnějších evropských klubových soutěží. Tomáš Vaclík, brankář Sevilly, oslavil vítězství v Evropské lize, kterou vyhrál jako devátý český hráč historie.

V noci po zisku trofeje toho šampioni moc nenaspali. Jinak se ovšem také oni museli podrobit omezením i pokud se oslav týká...

"Už je po oslavách. Platí přísné restrikce, takže jsme doslavili v momentu, kdy s námi přistálo letadlo zpátky ve Španělsku a dojelo se do tréninkového centra. Užili jsme si jich ale dostatečně," líčí v rozhovoru pro web Sparty, s níž v sezoně 2013/14 oslavil zisk titulu i poháru.

S jucháním po triumfech tedy má své zkušenosti. "Klubové oslavy se moc neliší, jsou stejné v Česku i ve Španělsku. Na Spartě bylo super, že jsem to zažil s diváky, mohli jsme radost sdílet s fanoušky. Tady to bohužel nešlo, ale v kabině a s realizákem a lidmi okolo týmu jsme slavili pořádně. V tomhle směru není rozdíl," usmívá se Vaclík.

Pomohli i Spartě

Sevilla vyhrála Evropskou ligu už pošesté. "Asi je tam historicky nějaké spojení, Sevilla je v tomhle neuvěřitelná. A když pak vidíte, že vítězný gól ve finále dá stoper nůžkami... Je vám jasné, že tady nějaké spojení je, že prostě Sevilla a Evropská ligy jdou dohromady. A skvěle dohromady jde taky Evropská liga a Monchi, který se sem po dvou letech v AS Řím vrátil a zase se vrátila i trofej v EL," poukazuje český brankář na schopného ředitele klubu.

Foto: Pool, Reuters

Brankáři v extázi! Sevillský triumf slaví Bono (uprostřed), Tomáš Vaclík (zády) a Javier Diaz.

Sevilla navíc postupem do semifinále přes Wolves nejspíš pomohla Spartě rovnou do skupiny Evropské ligy. "Věděl jsem, že můžeme Spartě takhle pomoct. Vnímal jsem to už před utkáním a pak po zápase mi přišla i zpráva od kondičního trenéra Tomáše Malého. Gratuloval nám k postupu a říkal, že asi i já můžu Spartě pogratulovat. Jsem rád, že jsme jí pomohli a Sparta se nejspíš nebude muset trápit v předkolech a bude rovnou v základní skupině," pochvaluje si Vaclík.

Čtyři dny ještě zůstane s rodinou ve Španělsku. Pak stráví čtyři dny v Praze a potom se připojí k národnímu týmu. V neděli se nejspíš půjde podívat na Spartu proti Olomouci. Letenští přes léto mimo jiné posílili o dva jeho spoluhráče z národního týmu Čelůstku a Krejčího.

"Moc se mi tyhle přestupy líbí, kluky znám charakterově i fotbalově a vím, že Spartě můžou pomoct. Věřím, že klub najel na správnou cestu a že to, co říkal Tomáš Rosický, že bude potřeba nějaký čas, než se všechno dá do kupy, tak že už nastává. Že Sparta bude zas tam, kam patří a kde si všichni přejeme, aby byla," doufá Vaclík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články