Hlavní obsah

Opatření nás nepříjemně překvapila, reaguje Sparta, fotbalová bublina přece funguje

Očekávaný verdikt přišel. Veškeré profesionální i amatérské soutěže se od pondělka v České republice na dva týdny přeruší. Výjimku mohou dostat jen mezistátní utkání a akce, což by se mohlo týkat například fotbalové Evropské ligy. Po jednání vlády rozhodnutí oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula. Fotbalová Sparta by tak sice měla dostat výjimku na první duel Evropské ligy s Lille, před ním ovšem přijde o zápas domácí soutěže v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání s Jabloncem.

Článek

Start Evropské ligy je určen za dva týdny na 22. října. Letenští mají přivítat Lille, odpadne jim ovšem ligový duel v Plzni v neděli 18. října.

„Nechci se plést do řemesla trenérům, jestli je lepší, že si reprezentanti po srazu déle odpočinou, nebo horší, že přijdeme o ligové utkání, v němž už by třeba mohl nastoupit i David Pavelka," přemítá Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

„Opatření nás každopádně nepříjemně překvapila. Od začátku koronavirové krize Sparta říkala: Hrajme soutěže, jsme schopní se podřídit všem bezpečnostním podmínkám," poukazuje.

„Profesionální fotbalové soutěže se u nás po nucené pauze rozjely mezi prvními. A bublina, která se vytvořila, funguje. Když se sečtou veškeré náklady všech klubů na splnění nutných podmínek, jedná se o desítky, možní i nižší stovky milionů korun," zdůrazňuje Kasík.

Pokud jde o zápas s Lille, při drasticky omezeném počtu účastníků bude velmi náročné ho uspořádat.

„Věříme, že se situace brzy zlepší a po nové vlně opatření bude zase možné hrát. I s ohledem na skutečnost, že mezinárodní soutěže dál pokračují," připomíná Kasík.

Spartě pak odpadne i zápas 8. kola s Českými Budějovicemi (25. října), po němž pak mají hrát 29. října na San Siru s AC Milán.

Reklama

Související témata: