Hlavní obsah

Osm hráčů Alkmaaru je v karanténě, Neapol žádá odložení zápasu

Alkmaar/Neapol

Minimálně osm fotbalistů nizozemského klubu AZ Alkmaar je v karanténě po pozitivních nálezech na koronavirus. Italské úřady proto podle agentury DPA nabádají vedení Evropské fotbalové unie (UEFA), aby kvůli tomu odložilo čtvrteční zápas Alkmaaru v úvodním kole Evropské ligy na hřišti SSC Neapol.

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský Jean-David Beauguel během utkání v Alkmaaru.

Článek

Podle vedení nizozemského celku stále není jasné, kolik hráčů a členů realizačního týmu je nakažených. "V současné době probíhá vyšetřování počtu nakažených," stojí v prohlášení Alkmaaru. Klub, který v srpnu vyřadil Plzeň ve druhém předkole Ligy mistrů, je v kontaktu s UEFA, zdravotnickými orgány a Nizozemským fotbalovým svazem.

Nizozemská televizní stanice NOS uvedla, že jsou momentálně nakažení tři členové realizačního týmu a minimálně osm hráčů. I kvůli tomu prohlásil neapolský radní pro sport Ciro Borriello, že by měl být čtvrteční duel Evropské ligy odložen.

"Celý tým Alkmaaru by měl být umístěn do karantény a zápas pak odložen. Město tak učinit nemůže, proto tímto vyzývám vedení UEFA k zodpovědnosti," řekl Borrielo italským médiím. Upozornil, že Neapol a region Kampánie patří k místům, kde nyní velmi rychle stoupají počty nakažených.

UEFA nyní čeká na výsledky testů Alkmaaru. Podle pravidel se zápas musí uskutečnit, pokud mají oba kluby zdravých alespoň třináct hráčů.

Reklama

Související témata: