Hlavní obsah

Velbloud jako talisman. Doufám, že ho s mančaftem uvidíme, přeje si liberecký kouč Hoftych

Před čtvrtečním zápasem s Gentem se sbalí a stejně jako v předkolech Evropské ligy fotbalisté Liberce zamíří na soustředění do blízkých Jizerských hor. A jelikož před rozhodujícím play off proti APOEL Nikósie tam na hřebenech u rozhledny Královka spatřili velblouda a záhy přes Kypřany se štěstím postoupili, kouč Pavel Hoftych doufá ve stejný scénář a sudokopytníka vzývá jako šťastný talisman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Pavel Hoftych během utkání 4. předkola Evropské ligy s APOEL FC

Článek

„Hrajeme až v devět večer, takže čekání na zápas je dlouhé a den si musíme umět naplánovat. Do Bedřichova obecně jezdíme rádi, nosí nám štěstí. Věříme, že s mančaftem velblouda potkáme zase," přál si s úsměvem Pavel Hoftych.

Na hotelu Maruška přenocuje kompletní mančaft. „Pouze dva hráči mají svalové problémy, které nebudu specifikovat. Uvidíme v den zápasu," prozradil Hoftych. Jinak povinnými testy na covid-19 prošel celý hráčský i realizační tým negativně.

Vnímá téměř třítýdenní období bez soutěžního zápasu jako nevýhodu ve srovnání s Gentem, který o víkendu v Belgii hrál?

„My jsme sice tři týdny nehráli a hodně našich hráčů bylo s národními týmy, ale oni zase 2:5 prohráli a nikdo neví, v jakém budou rozpoložení. Uvidí se v den zápasu. Projevit se však může určitá nervozita na začátku, neboť pro většinu hráčů jde o první zápas Evropské ligy ve skupině," podotýká Hoftych s tím, že stále zvažuje nasazení Michala Sadílka, který Severočechy v reprezentační pauze posílil z PSV Eindhoven.

„Trochu se nám to zkomplikovalo tím, že s námi absolvoval jen čtyři tréninky. Když vládní opatření nepochopitelně zrušila ligu, neměli jsme ho možnost vidět v soutěžním utkání s týmem. Ale jsme rádi, že tu je, čeká nás hodně zápasů a ve středu zálohy moc alternativ nemáme," vysvětlil Hoftych, který na Gent již vyzrál před patnácti lety v Poháru Intertoto se Zlínem, kde tehdy působil jako asistent.

„Chceme se prezentovat tím, v čem jsme silní, tedy poctivou defenzivou s rychlým přechodem do útoku, na což máme vhodné typy hráčů," plánoval kouč Liberce.

Je rád, že skupinu rozjede doma, zároveň ho však mrzí, že utkání odehraje před prázdnými tribunami. „Kdyby bylo devět tisíc diváků, všichni se na zápas těšíme několikanásobně víc, protože před prázdnými tribunami jako když hrajete pouze pro sebe... Víme však, že nám spousta lidí bude držet palce doma u obrazovek. Neočekávám nějakou taktickou bitvu. Jde o první zápas ve skupině a hra belgických týmů je většinou naladěná na ofenzivu. Budeme spoléhat na vlastní zbraně a uvidíme, kdo bude úspěšný," uzavřel Hoftych.

Reklama

Související témata: