Hlavní obsah

Gent není v pohodě, na Liberec si ale věří. Máme lepší hráče, vycházíme i ze zkušeností Ngadeua, tvrdí kouč Belgičanů

Liberec

V lize naposledy schytali bůra, kvůli kancelářské minele řešili i komplikace na brankářském postu, na Liberec si však Gent v Evropské lize hodně věří. „Počítáme, že z Liberce budeme odjíždět se třemi body a s touto vizí půjdeme ve čtvrtek do zápasu, který chceme vyhrát,“ prohlásil na oficiální tiskové konferenci kouč belgického celku Wim de Decker před vstupem do základní skupiny L.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kouč Gentu Wim de Decker při tréninku v Liberci.

Článek

Přesto musel belgický celek řešit nepříjemnost na pozici gólmana, když kvůli administrativní chybě přišel o zkušeného Sinana Bolata. Ten dostal před rokem ještě v dresu Antverp třízápasovou stopku v evropských pohárech. A jelikož ho Gent v předkolech neměl na soupisce, trest pro zápas v Liberci stále platí.

„Víme o tom. Jde o několikanásobného reprezentanta Turecka. Když vám vypadne jednička, je to samozřejmě určitý zásah do mužstva. U někoho obrovský, u někoho menší. Ale to je problém soupeře," poznamenal liberecký kouč Pavel Hoftych.

Gent posledních pět zápasů prohrál, navíc naposledy schytal debakl 2:5 v belgické lize na hřišti Cercle Bruggy. „Mají hlavně šikovné útočníky, kteří umí ve hře jeden na jednoho, jsou dobří do kombinace a umí i zakončit. Ale zároveň víme, že mají i určité problémy v defenzivní činnosti. Dokáží dostat více branek... Určitě chceme využít toho, že nejsou v pohodě jako minulou sezonu. Začátek té aktuální jim moc nevyšel," podotkl Hoftych a zmínil i formu Michaela Ngadeu-Ngadjuia, který do Gentu přestoupil před rokem ze Slavie Praha.

„Poslední zápas za Gent sice nehrál, ale v několika utkáních jsme ho viděli a je pravda, že když hrál ve Slavii, tak na mě působil lépe než nyní v Gentu. Zdál se mi silnější a dynamičtější. Teď mi přišlo, že nebyl v takové formě. Ale neřešíme jednotlivce soupeře, spíš obecně jejich slabší a silnější místa," konstatoval Hoftych.

Právě z poznatků svého stopera však těžil i De Decker. „Máme od něj informace, za Slavii hrál proti Liberci třikrát a z jeho zkušeností také trochu vycházíme," přiznal kouč Gentu. Jestli mu pomohou se ukáže ve čtvrtek večer. Zápas začíná ve 21 hodin na stadionu U Nisy.

Reklama

Související témata: