Hlavní obsah

Krutý výsledek, bědují sparťané. Rozhodčí chyboval v náš neprospěch, láteří Dočkal

Praha
Aktualizováno

Během reprezentační přestávky se vrátil zpátky z Turecka a prožil hodně divokou obnovenou premiéru v rudém dresu. Reprezentant David Pavelka začal nejprve na svém místě v záloze, po vyloučení Krejčího mladšího se nouzově přesunul na stopera. Jenže fotbalisté pražské Sparty na úvod Evropské ligy doma podlehli Lille 1:4. „Docela krutý výsledek,“ hodnotí Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Sparty Bořek Dočkal se po změně stran postaral o vyrovnávací gól v utkání Evropské ligy proti Lille.

Článek
Fotogalerie

David Pavelka musel v utkání s Lille na stopera. Zkoušel jsem se dostávat aspoň do soubojů, říká

Problémů se na Spartu sneslo až příliš. Postrádala čtyři stopery, vyloučením Krejčího přišla o pátého. A čelit lídrovi francouzské ligy o deseti pro ni bylo až příliš velké sousto... „Hráčům jsme za výkon samozřejmě poděkovali. Navzdory nepříznivému vývoji se až do konce snažili, nedá se jim nic vytknout," hodnotí trenér Václav Kotal.

„Samotný úvod se nám nepovedl, pak jsme ale měli zápas až do vyloučení pod kontrolou. Troufnu si tvrdit, že kdybychom dohrávali v plném počtu, tak bychom neprohráli," řekl ČT sport kapitán týmu Bořek Dočkal a bylo znát, jak je naštvaný na chorvatské rozhodčí.

Hlavní Strukan vyloučil Krejčího za potažení dresu rukou, stejný zákrok s mnohem větší intenzitou přitom na druhé straně beztrestně prošel Botmanovi, který už měl žlutou kartu. A když pak sudí nařídil proti Lille penaltu, hned zase vytáhl faul mimo vápno.

„Člověk se rozhodčím musí zabývat. Jeho chyby šly po sobě a kupily se, všechny byly bohužel v náš neprospěch. Pak je třeba dostat rozhodčího pod tlak, aby pocítil, že něco není v pořádku," láteří Dočkal.

Zbyl už jen mladíček

Nejlepším sparťanem byl stoper David Lischka, nový šéf obrany.

„Zápas s Lille nám ukázal, co nás v Evropské lize čeká. I když jsme dostali čtyři góly, dokázali jsme si, že s nimi můžeme klidně hrát, hlavně do vyloučení," poukazuje.

Obrana byla od začátku v nouzovém složení, po vyloučení se navíc na stopera stáhl záložník Pavelka.

„Na lavičce jsme měli pro tento post jen sedmnáctiletého Vitíka. Nechtěli jsme ho poslat na hřiště v situaci, kdy jdete do deseti. Pavelka novou roli zvládl dobře," oceňuje Kotal.

„David hrál stopera úplně poprvé. Snažili jsme se hodně komunikovat, s nastalou situací jsme se nějak poprali," dodává Lischka.

Reklama

Související témata: