Hlavní obsah

AC Milán, Plzeň, Celtic? Trenér rozbombardované Sparty bere v úvahu i restart ligy

Praha

Rozbombardováni byli ve více ohledech. Jednak se fotbalistům pražské Sparty povážlivě rozpadla ustálená sestava, navíc v premiéře Evropské ligy dohrávali o deseti a navrch dostali čtyři góly od Lille (1:4). V případě, že by se rozjela pozastavená domácí soutěž, budou mít na Letné starostí nad hlavu. „Pokud by se naskočilo zpátky do české ligy, máme venku AC Milan, měli bychom venku Plzeň a jedeme do Glasgow,“ naznačuje trenér Václav Kotal, že restart ligy je ve hře.

Hráčům jsem poděkoval, i přes nepříznivý vývoj se snažili, říká trenér Sparty Václav KotalVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek
Fotogalerie

Bylo jim předem jasné, že duel s lídrem francouzské ligy bude vzhledem ke všem okolnostem nesmírně těžký. Nezvládli ho, nicméně cítí hořkost.

Samozřejmě vůči rozhodčímu. Chorvat Duje Strukan v první půli neudělil druhou žlutou kartu stoperovi hostů, ačkoliv za stejný přestupek předtím vyloučil Krejčího. Původně nařízenou penaltu pro Spartu pak zase vytáhl mimo vápno.

Zkušený kouč vše shlédl na videu, které má na lavičce k dispozici. Lamentování na sudího však od něj neuslyšíte.

David Pavelka musel v utkání s Lille na stopera. Zkoušel jsem se dostávat aspoň do soubojů, říkáVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

„Já už jsem ve fotbale tak dlouho, že žádnou hořkost necítím. Beru to tak, že to přišlo a nic s tím nenadělám," krčí Václav Kotal rameny.

„Kluky jsem pochválil. Měl jsem jenom strach, aby někdo nereagoval špatně a nedostali jsme nějakou další kartu. Z tohoto pohledu si myslím, že zápas odehráli disciplinovaně," dodává kouč.

Na San Siro už příští čtvrtek

Česká liga je přerušena. Zatímco Lille minulou neděli porazilo Lens, Sparta hrála soutěžní zápas naposledy 3. října před reprezentační pauzou s Jabloncem.

Pokud by se české profesionální soutěže znovu rozjely, o což vedení LFA usiluje, nejbližší program by mohl být naopak pekelný. Evropská liga se teď v pandemií ovlivněné termínové listině hraje každý týden.

„Za týden hrajeme další zápas. Nevíme, jak to bude s českou ligou. Pokud by se do ní naskočilo zpátky, máme venku AC Milán, měli bychom venku Plzeň a jedeme do Glasgow," naznačuje Kotal, že s restartem ligy musí počítat.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula nicméně končí, což může vyjednávání fotbalu, hokeji i dalším sportům zase zkomplikovat.

Krejčí dostane stop, Hložek netrénoval

„Potřebujeme, aby hráči mohli hrát a neměli tresty. Láďa Krejčí podle mě nějaký dostane. Tím pádem nám vypadl další defenzivní hráč. Uvidíme, jestli se nám uzdraví hráči, kteří nám chyběli. Musíme jít od zápasu k zápasu s tím, co máme. Nedá se nic dělat," uvědomuje si.

Již před zápasem mu chyběli čtyři stopeři, Hancko, Štetina, Čelůstka a Plechatý. A když mu jako nouzová varianta vypadl i Krejčí, musel se dozadu stáhnout záložník Pavelka, který hrál stopera vůbec poprvé.

V základní sestavě ostatně nebyl ani ofenzivní tahoun Hložek, který přišel na hřiště až ve druhé půli.

„Adam deset dní netrénoval. Naskočil dva dny před zápasem. Juliš toho měl plný kecky. Lítal mezi stopery. Chtěli jsme ho šetřit, aby zase přišla čerstvá krev. Myslím si, že oba svou roli splnili a odevzdali, co jsme potřebovali," kvituje Kotal.

Reklama

Související témata: