Hlavní obsah

Fotbalisté Alkmaaru vyhráli v Neapoli i bez třinácti nakažených hráčů

Neapol

Fotbalisté Alkmaaru, kteří v předkole Ligy mistrů vyřadili Plzeň, si i ve značně okleštěné sestavě připsali cenné vítězství. Ve čtvrtečním duelu Evropské ligy vyhráli v Neapoli 1:0 i bez třinácti hráčů, kteří k zápasu nemohli odcestovat kvůli nákaze koronavirem.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Kouč Arne Slot se po zápase raduje s hráči Alkmaaru.

Článek

Úřadující nizozemský vicemistr vyrukoval na stadionu San Paolo na protivníka s defenzivní taktikou. Přestože Neapol zvítězila na střely 20:4 a jasně vévodila i v držení míče (70 procent času), Alkmaar si po gólu Daniho de Wita z 57. minuty odvezl tři body.

"Už to, že jsme k zápasu vůbec nastoupili, byl zázrak. Kluci se ale semkli a prokázali velké srdce. Výhra na hřišti favorita skupiny nás v této těžké době obrovsky posílí," uvedl pro Sky Sport trenér Alkmaaru Arne Slot.

"Šťastný jsem především za Daniho (de Wita), který se v nové sezoně trefil už poosmé a potvrdil svou výbornou formu. Věřím, že nám výhra tady v Itálii zvýší sebevědomí a přeneseme si ho i do ligy," poukázal Slot na to, že ze čtyř zápasů v nizozemské lize má Alkmaar na kontě čtyři body vesměs za remízy.

Naopak kouč osmifinalisty předchozího ročníku Ligy mistrů Gennaro Gattuso přiznal, že po povedeném startu Neapole v italské lize a sobotní výhře 4:1 nad Bergamem budou jeho svěřenci pokornější.

"K čemu nám je, že jsme pořád drželi míč? Mohli bychom hrát celý den, ale stejně bychom nedali gól. Doufám, že se z tohoto zápasu rychle poučíme. Možná jsme přijali v poslední době až příliš komplimentů a tahle prohra nám otevře oči," řekl Gattuso.

"I kdybych měl možnost složit sestavu jinak, neudělal bych to. Byli jsme ale sterilní, ke vstřelení gólu musíme být hladovější a důraznější v koncovce. Soupeř byl i ve svém stavu velice silný, v obraně odehrál skvělý zápas. A i když měl jen dvě střely na bránu, zaslouženě zvítězil," dodal bývalý hvězdný záložník.

Podle obránce Neapole Giovanniho Di Lorenza si Neapol zasloužila vyhrát. Odmítl tvrzení, že by jeho tým oslabeného soupeře podcenil.

"Vnutili jsme jim naši hru, jak po nás trenér chce. Výkon byl dobrý, zasloužili jsme si vyhrát. Nevyšlo to, proto se chci za výsledek omluvit našim fanouškům. Bylo by snadné říci, že nás ovlivnilo, že měl soupeř mnoho nakažených hráčů, ale odmítám, že jsme ho podcenili. Máme těžkou skupinu, start se nepovedl, ale pořád je naším cílem postup," řekl novinářům Di Lorenzo.

Neapol čeká příští týden těžká zkouška na hřišti San Sebastianu, který na úvod skupiny F vyhrál 1:0 na hřišti Rijeky. Tu doma přivítá Alkmaar.

Reklama

Související témata: