Hlavní obsah

Čech trénoval s Chelsea a fanoušci jsou u vytržení. Chystá se návrat mezi tyče?

Londýn/Praha

Blíží se senzační návrat? Český legendární gólman Petr Čech byl nedávno připsán na soupisku pro Premier League. Na internetu se nedávno objevilo video, na kterém osmatřicetiletý brankář trénuje s prvním týmem Chelsea. Okamžitě se tak vyrojily spekulace, že bývalý český reprezentant je návratu mezi tyče blíž, než by se na první pohled mohlo zdát. A fanoušci Blues jsou z toho nadšení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Čech kariéru ukončil v květnu loňského roku. Archivní foto

Článek

„Pete s brankáři už nějakou dobu trénuje," řekl pro webové stránky Chelsea kouč Frank Lampard. „To není žádné tajemství, trénuje s nimi už několik dní. Pro ostatní gólmany je to velká zkušenost," dodal Čechův bývalý spoluhráč a nyní šéf lavičky Blues.

„Je pořád fit, relativně mladý. Pravděpodobně mohl klidně ještě hrát," dodal Lampard. A část fanoušků by legendu klubu ráda v zápase viděla. „Doufám, že alespoň jeden zápas v této sezoně dá," píše například jeden z nich.

„Prosím, postavte ho proti United," chtěl by ho jiný vidět mezi třemi tyčemi už v sobotním utkání proti Manchesteru.

Je zjevné, že Čech, který kariéru ukončil před rokem a půl, se chce pro každý případ udržet v kondici. Nevyzpytatelná pandemie koronaviru by mohla část kádru poslat do karantény a pak by se zkušenosti vítěze Ligy mistrů mohly hodit.

„Důvodem je určitě pandemie, jelikož jsme sami viděli, že týmy musely dávat pozitivní hráče do izolace. Samozřejmě v současnosti máme brankářů dost, ale člověk nikdy neví. Tím, že bylo místo na soupisce a já jsem coby nouzová varianta připraven, tak jsme se tak rozhodli. Každopádně doufáme, že to nebude potřeba," vysvětlil Čech v nedávném rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

„Pokud bychom se dostali do nějaké krize, neexistuje lepší řešení než mít připraveného Petra Čecha. Nečekám, že bude hrát, ale to, co jsme viděli za posledních šest nebo sedm měsíců na celém světě také nikdo nečekal," vysvětlil pro klubový web Lampard.

Reklama

Související témata: