Hlavní obsah

Letenští si loučení s podzimem užili, Necid jim gól nedal

Remíza je dobrá, shodli se aktéři na obou stranách. Fotbalisté Sparty připravili výsledkem 1:1 lídra skupiny CSKA Moskva o první body, postup v Evropské lize však měly již před zápasem v kapse oba týmy. „Sahali jsme dokonce po výhře. Škoda, kdy se naskytne možnost porazit CSKA... Dělali jsme, co jsme mohli, ale i nerozhodný výsledek je dobrý,“ líčil letenský kouč Jozef Chovanec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lukáš Hejda ze Sparty (vlevo) a Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva ve vzdušném souboji.

Článek

Ani ve svém pátém utkání proti Spartě gól nedal. Český reprezentant Tomáš Necid v dresu CSKA Moskva na svého kamaráda Ericha Brabce nevyzrál. „Párkrát se mnou měl Erich co dělat, ale bylo těžké proti němu hrát. Nejdřív jsme Spartu přehrávali, ona nás zase zatlačila ke konci utkání. Myslím, že remíza 1:1 je dobrá pro oba soupeře,“ líčil exslávista.

Letenští hráči si notovali, že uzavřeli úspěšný podzim. „Užili jsme si to, teď už se můžeme těšit na páteční los. Já bych si nejvíc přál asi Manchester City, líbí se mi, jak hrají,“ řekl autor gólu Václav Kadlec. „V průběhu sezóny jsme měli i krizi, ale překonali jsme ji. Podobně jsem na tom byl i já, chvíli jsem dával góly, pak přišlo horší období. Ale se dvěma trefami v Evropské lize jsem spokojený,“ dodával.

Útočník Sparty Václav Kadlec se raduje z branky do sítě CSKA Moskva.foto: Právo/Milan Malíček

„Určitě to byl úspěšný podzim. Chtěli jsme CSKA porazit, ale remíza je dobrá,“ přitakával záložník Juraj Kucka, který se údajně může přehrabovat v nabídkách z Itálie či Anglie. „Těžko říci, jestli to byl můj poslední zápas za Spartu. Na mně to stejně nezáleží, navíc o spoustě věcí se jen píše,“ poukázal slovenský reprezentant.

Vykartovaného stopera Tomáše Řepku dobře zastoupil Lukáš Hejda. „Tři, čtyři dny jsem věděl, že nastoupím. S Erichem Brabcem jsem už hrával, takže jsme si vyhověli. Tomáš Necid byl těžkým protivníkem, ale víc problémů mi dělal Dzagojev. S výsledkem jsme spokojení.“

Sparťané naplnili své sliby, že v utkání o čest jim motivace chybět nebude. „Hráli jsme s nejsilnějším týmem, který zatím vždy vstřelil minimálně tři góly. Myslím, že jsme nakonec mohli vyhrát, měli jsme o jednu až dvě šance víc než soupeř,“ řekl kouč Jozef Chovanec.

Reklama