Hlavní obsah

Sparťanští fanoušci se připojí k hráčům a na Liverpool vyrazí s knírkem

Původně to měl být jen oslavný žert po postupu v Evropské lize. Sparťanští fotbalisté si nechali na poslední duel s CSKA Moskva narůst útlé knírky, kvůli kterým si jim mnozí posmívali. Po zápase se hráči rozprchli na dovolenou už bez pánské ozdoby pod nosem, ale brzy ji možná znovu nechají vyrašit.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťan Erich Brabec vyrazil se spoluhráči na utkání s CSKA s knírkem pod nosem.

Článek

Iniciativa z kabiny totiž našla odezvu i mezi fanoušky, kteří se chtějí připojit k hráčům a na únorové utkání s Liverpoolem by prý mělo být knírků plno na trávníku i ve vyprodaném hledišti.

Sparťanskou iniciativu mezi hráči měl na svědomí údajně Marek Matějovský, nynější výzvu směrem k fanouškům pak sparťané sdružení kolem webu www.spartaforever.cz. Jeho tvůrci v pondělí vyzvali opravdové klubisty, aby si do prvního jarního zápasu Evropské ligy, v němž Pražané nastoupí 17. února doma proti Liverpoolu, nechali vyrašit alespoň drobný knírek.

"Pojďme Liverpool zaskočit nejen vyprodanou Letnou, bojovným výkonem na hřišti i v hledišti, ale i bojovným vzezřením. Ukažme, že kolos Sparta netvoří skupinky hráčů, skupinky fanoušků, skupinky pojídačů klobás či skupinky koulovačů pátého rozhodčího," napsal iniciátor výzvy s přezdívkou Pepek Námořník.

Fanynky a děti si nalepí falešné

Stranou nemají zůstat ani mladí fandové, kterým ještě vousy nerostou, ani fanynky. Obě tyto skupiny prý mají včas využít služeb speciálních obchodů a vylepšit před utkáním svůj vzhled nalepovací atrapou. První reakce jsou pozitivní, někteří fanoušci přestávají raději s holením okamžitě.

Reklama

Související témata: