Hlavní obsah

Frustrovaný Ibrahimovic neunesl debakl. Za zády kouče při střídání vztekle gestikuloval

Milán/Praha

V italské Serii A zažívá parádní úvod sezony, jenže v základní skupině Evropské ligy jako by kanonýrovi AC Milán Zlatanu Ibrahimovicovi nebylo úplně souzeno. Ve třech zápasech zatím nedal gól. Minulý týden proti Spartě neproměnil penaltu a o poločase byl střídán. A i ve čtvrtek při senzačním domácím výbuchu proti Lille (0:3) jej kouč Stefano Pioli ze hřiště stáhl, což švédský forvard evidentně nesl velmi nelibě.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Gesta Zlatana Ibrahimovice během střídání v duelu s Lille.

Článek

Bídný výkon Rossoneri nedokázal ani hvězdný Zlatan nakopnout. A krátce poté, co Turek Yusuf Yazici, který v úvodním duelu třemi góly vytrestal Spartu, nasázel hattrick, kouč jej vystřídal a na jeho místo poslal Anteho Rebiče.

A Švéd nebyl viditelně z tohoto rozhodnutí úplně šťastný. Když kolem kouče procházel, naštvaně gestikuloval a cosi procedil mezi zuby.

„Neslyšel jsem, co (Ibrahimovic) řekl, ale myslím, že nebyl spokojený jak se svým výkonem, tak s výkonem celého týmu," uvedl po zápase v rozhovoru pro Sky Italia Pioli.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovic gestikuluje při střídání v zápase s Lille.

„Sami jsme si pořádně ztížili život. Střetli jsme se se silným týmem, kterému jsme dali příliš prostoru. Poprvé po dlouhém čase jsme ukázali více negativ než pozitiv," dodal kouč.

Vedoucí tým italské ligy tak v této sezoně utrpěl první porážku a ve skupině s šesti body klesl na druhé místo o bod právě za Lille. Sparta je se třemi body třetí a Celtic se ziskem jediného bodu poslední.

„Zápas se nevyvíjel v jeho (Ibrahimovicův) prospěch, sotva se dostal k míči. Z přímého kopu provětral ruce brankáře Maignana, ale nic moc jiného nepředvedl. Když už byl zápas prohraný, trenér se ho rozhodl pošetřit," popsal Švédův výkon deník Gatetta dello Sport.

Reklama

Související témata: