Hlavní obsah

Řepka je tvrďák, jeho styl se mi líbí, uznává liverpoolský brousek Škrtel

LIVERPOOL

Na hřišti se asi moc často nepotkají, s výjimkou standardních situací to budou mít k sobě moc daleko. Jinak si jsou však podobní víc než dost. Ostré pohledy, tvrdé zákroky, potetované paže. Není divu, že liverpoolský stoper Martin Škrtel bývá doma někdy nazýván slovenským Řepkou. Již ve čtvrtek večer na lídra fotbalové Sparty narazí na Letné v duelu Evropské ligy.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Martin Škrtel v dresu Liverpoolu.

Článek

Brousek proti brouskovi, i to bude očekávaná čtvrteční bitva Sparty s Liverpoolem. Tomáš Řepka kontra Martin Škrtel, stopeři jako břitva. „Musím uznat, že Řepka je tvrďák, jeho styl se mi líbí,“ nechal se Škrtel slyšet v rozhovoru pro server liverpoolsky.net.

„Slovenský Řepka“ se bude snažit, aby Reds naplnili roli jednoznačného favorita a s Pražany zatočili. „Určitě se na zápas těším a věřím, že ho zvládneme. Zda se může Sparta rovnat Liverpoolu? Uvidíme na hřišti, každopádně kvalitu kádru máme větší. Teď to musíme ukázat i na hřišti,“ věří si Škrtel.

Psycholog Dalglish umí tým vyhecovat

Slovenský reprezentant působí v Liverpoolu od roku 2008, takže zažil tři trenéry - Rafaela Beníteze, Roye Hodgsona a teď čerstvě Kennyho Dalglishe. „Nelze říci, že by se taktika za Kennyho výrazně změnila. On nás spíše ovlivňuje po psychické stránce. Má respekt, umí mužstvo výborně připravit a vyhecovat,“ líčí práci kouče, který Liverpool v krátké době oživil a nakopl.

Kenny Dalglish dělá s Liverpoolem divy na počkání...foto: Reuters/Nigel Roddis

„Roy neměl v klubu příliš úspěšné období, ale já si ho vážím a respektuji ho. Takové věci se stávají, bohužel mu působení u nás nevyšlo. Rafa si mě do Liverpoolu přivedl a dal mi šanci, za což jsem mu vděčný,“ rekapituluje Škrtel.

Dalglish má v kabině u hráčů velký respekt. „Je to legenda. Na druhé straně je na trénincích přirozený, uvolněný a často žertuje,“ líčí stoper.

Pokud jde o taktiku, nový kouč už zkusil nasadit do utkání pět obránců. „Má to svá specifika. Když bráníme, je nás v obraně pět, když naopak útočíme, tak jenom tři. Zatím jsme tak hráli dva zápasy a v obou zvítězili, takže se dá říci, že nám to tak vyhovuje,“ pochvaluje si Škrtel v rozhovoru.

Časem se změnil i přístup ke standardním situacím. „Teď je bráníme osobně, zatímco Rafa je chtěl bránit prostorově.“

Reklama